[b]Één ding stond na afloop van deze wedstrijd vast: Deze wedstrijd was ware promotie voor basketbal! De strijd tussen BVL en DAS zijn altijd goede en spannende wedstrijden, maar dit keer werd het een echte thriller, met uiteindelijk één verliezer: BVL. Door dit verlies zakt BVL definitief af naar de 2e plaats en is de kans om kampioen te worden in de regio flink kleiner geworden.[/b]

Vandaag trad BVL weer met bankspeler Calvin aan en Jelle behoort ondertussen tot de “vaste inboedel” van de J6-1 en dus kon BVL, met 10 man, er vol tegen aan. Dat deden de mannen, de les van vorige week en de kritiek van – ogenschijnlijk – “basketbal-kenners” op onze website verslagen, waren door de J6-1 spelers ter harte genomen en vanaf de eerste minuut in de eerste periode werd er geconcentreerd en fel gespeeld. DAS deed hetzelfde en de strijd ging gelijk op, waarbij gezegd moet worden, dat DAS over wat meer snelheid beschikte en dat ook onze lange mannen door de Delftenaren goed in bedwang werden gehouden. Toch wist BVL tegenover elke score van DAS ook weer een tegenscore te maken en na het fluitsignaal van de eerste periode stond het: 12 – 12.
De 2e periode liet een zelfde beeld zien, de 2 teams waren gewaagd aan elkaar en bereid voor elke centimeter te knokken en zich op elke bal te “werpen” als dit nodig was. Het accent van BVL werd op de verdediging gelegd omdat we te vaak de rebound verloren (en niet uitboxten !). De forwards en guards van DAS kregen hierdoor iets meer ruimte en dat hadden we ze nou net niet moeten geven, de scherpschutters van DAS schoten zuiver en dus ook raak. Nu wist BVL niet tegen te scoren omdat de aanval te gehaast ging en gemakkelijke kansen werden gemist en “het gaatje” was geslagen ! DAS vergrootte het gat door ook nog eens 2 3driepunters raakt te schieten met als resultaat: een comfortabele 22 -32 russtand voor de Delftenaren.
Na de pauze had de BVLcoach aangegeven dat deze wedstrijd nu alleen nog gewonnen kon worden als we men-to-men hele veld gingen spelen. De 10 spelers knikten braaf ja en dus mochten we een extra fel J6-1 in het veld verwachten. De praktijk liet anders zien: de eerste minuten was BVL die boodschap vergeten en DAS kon prima counteren omdat de transition van BVL slecht werkte. DAS had daardoor in de 4e minuut nog steeds een marge van 11 punten en een time-out moest er aan te pas komen (inclusief donderpreek, waarvan de gehele hal kon meegenieten !) om BVL weer wakker te maken. Dit had effect en wat voor effect ! De transition ging nu wel goed en meer dan dat, de BVL spelers renden nu op alles, speelden hun aanval via goede passing en bovendien ook BVL kon 3 puntschieten; 4 3punters gingen raak en nu werden schoten, layups en ballen onder het bord er WEL ingegooid en BVL wist hierdoor een 27 -38 achterstand zelfs om te buigen naar een 50 -48 voorsprong na de 3e periode ! Klasse BVL !
De 4e periode werd de spannendste. In de eerste minuten leek het of BVL toch zijn kruit verschoten had, want DAS stelde weer orde op zaken door snelle uitvallen en in de 5e minuut stond BVL WEER 9 punten achter ! Na in een time out nogmaals alles doorgenomen te hebben (nu zonder donderpreek) zette BVL nog één keer aan: we MOESTEN die bal veroveren ! Weer werd DAS opgejaagd en weer raakte DAS onder de indruk, in de volgende minuten hadden zij veel balverlies en hierdoor konden we het verschil weer helemaal terugbrengen, ook ditmaal met 2 driepunters en waren er een aantal simpele layups erin gegaan dan had BVL zeker aan het langste eind getrokken, maar nu moesten we toch alles op alles zetten om een verlenging af te dwingen: 63 -63: overtime !
In de overtime wist BVL weliswaar als eerste te scoren , maar DAS wist met zijn center – nummer 13 – onder de basket net het verschil te maken en hij sleepte hierdoor de overwinning voor de Delftenaren binnen : 67 – 69, BVL een kampioenschap-illusie armer …..
Ondanks het verlies ben ik zeer tevreden over het getoonde spel van BVL. Ook heb ik vandaag 2 teams aan het werk gezien, die vandaag bereid waren alles te geven wat ze in zich hadden,complimenten voor beide teams . Of Cobra Nova nog een misstap maakt, betwijfel ik, alhoewel Cobra nog wel een uitwedstrijd bij DAS moet spelen, BVL–ers duimen dus maar ……

[i]Scores:[/i] Tycho (21), Robin (14), Alberto (10), Marco (6), Mark (5), Okke (4), Floriaan (3), Luuk (2) en Calvin en Jelle (1)