Coach Joris Zandbergen vindt het een beetje van provincialisme getuigen, maar natuurlijk wordt nosteletekstpagina 616 uitgeprint, geplastificeerd en opgehangen. De meiden van Wereldtickets.nl staan sinds zaterdag in de topdrie van de eredivisie. Een uniek moment, na pas anderhalf jaar weer te zijn teruggekeerd op het hoogste niveau. In de Bloemerdhal werd concurrent AutoCad Amazone uit Utrecht met 78-75 verslagen. Na een uiterst enerverende slotfase waarin Wereldtickets.nl in korte tijd een achterstand van zes punten omboog naar een overwinning.
Zeker in de beginfase van het duel zag het er helemaal niet naar uit dat het Leiderdorpse team een zege ging boeken. De Amazones misten zelden een doelpoging en daarbij ontbraken Willemijn Kallenberg (vakantie) en topscoorster Bridget Yoerger (blessure) bij de thuisploeg. Een 21-28 achterstand na het eerste kwart gaf de verhoudingen op dat moment uitstekend weer.
Wereldtickets.nl kroop in het vervolg wel dichterbij, nam zelfs kortstondig in het derde kwart een 56-51 voorsprong, maar die verdween weer als sneeuw voor de zon. Onhandig balverlies, onnodig verre afstandsschoten en onverklaarbare missers van ogenschijnlijk simpele scoringskansen. Die lagen eraan ten grondslag. Dat overkwam bijvoorbeeld Roos Kruithof en Judy Wright nogal eens. Maar uitgerekend dat duo zorgde in de eindfase voor de winst. Kruithof deed dat door de gehele tweede helft Heather Zurich, het grootste gevaar aan Utrechtse kant, uit de wedstrijd te spelen. En Wright pikte een paar belangrijke verdedigende rebounds waarna ze met de inmiddels van haar bekende kruip-door-sluip-door-acties aan de andere kant scoorde. Een driepunter van Zera Butter leidde de comeback in. Van 69-75, met minder dan drie minuten op de klok, werd het uiteindelijk 78-75.
Wright (28 punten), Maxime Essenstam (13 punten) en Julie Kongeskov (11 punten) kwamen in de dubbele cijfers.
Dinsdag tegen het gehavende Das en zaterdag bij Groningen liggen er zeker kansen om de toppositie vast te houden.