[b]Amsterdam – Zorg en Zekerheid JU16 speelde zaterdag tegen de Harlem Lakers een goede wedstrijd. Zowel verdedigend als aanvallend werd er met veel meer overleg gespeeld dan we de laatste weken gezien hebben. Maar helaas, aan het eind van de wedstrijd kon het team het niet afmaken. Een enkelblessure en de foutenlast (3 man met 5 fouten) was net iets te veel. Jammer, het team verdiende zaterdag meer, eindstand 68 – 65.[/b]

De start was goed. Er werd vanaf de eerste seconde door beide teams met veel inzet gespeeld. Anders dan we de laatste weken gezien hebben, liet Zorg en Zekerheid zich niet afbluffen. Het team ging mee in de strijd. Dat was voor de teamleiding ook de grote winst van de wedstrijd. De scores vielen over en weer. Het was dus spannend. Zorg en Zekerheid speelde aanvallend sneller en gevarieerder, de Harlem Lakers scoorde van afstand of via tweede kansen die de spelers van ZZ te veel weggaven. Aan het eind van het eerste kwart stond Zorg en Zekerheid twee puntjes voor (18 – 20).

Het tweede kwart ging wat moeizamer. Zorg en Zekerheid liet zich misschien ook wat te veel beïnvloeden door de warrige manier van fluiten. Al snel in het tweede kwart zaten twee man met drie fouten op de bank en was het onvoorspelbaar welke regel bij de volgende actie gehanteerd zou worden. Gelukkig bleef Zorg en Zekerheid aanvallend redelijk scoren zodat de schade beperkt bleef, ruststand 37 – 36.

Het derde kwart was een beetje een kopie van het tweede kwart. De score ging vrijwel gelijk op. Het was jammer dat Zorg en Zekerheid geen afstand kon nemen. Er waren wel wat mogelijkheden, maar door een paar slordige missers of verkeerd verdedigen lieten we de Harlem Lakers steeds weer terugkomen in de wedstrijd. Het bleef wel spannend, leuk voor het meegereisde trouwe publiek. Het kwart werd met 13 – 12 verloren, ZZ stond nu dus twee punten achter. De wedstrijd kon nog alle kanten op.

In de eerste minuten van het vierde kwart namen de Harlem Lakers het initiatief. De Amsterdammers scoorden goed van afstand, Zorg en Zekerheid had even geen antwoord.
Er brak een lastige fase aan, mede omdat een aantal spelers met vijf fouten werden geconfronteerd. Vooral verdedigend was dat een aderlating, er moest even gereorganiseerd worden. Maar, en dat mag best als een compliment gezien worden, Zorg en Zekerheid herstelde zich uitstekend. Met een tussenstand van 63 Р51 werd een versnelling ingezet dat resulteerde in een 0 Р9 run. In de negende minuut stond het daardoor 63 Р60 en was er dus weer van alles mogelijk. Opmerkelijk dat dit alles lukte, ondanks de tegenslag dat tijdens de run weer een lange man van het veld moest. Deze keer met een enkelblessure. De laatste twee minuten werden dus spannend. De Harlem Lakers scoorden, direct daarop scoorde Zorg en Zekerheid. Beide teams begonnen nu ook nerveuzer te spelen. Er werden fouten gemaakt, balverlies over en weer. ZZ kwam tot op ̩̩n punt. Gaat het dan toch lukken? Nee dus, helaas. Uiteindelijk scoorden de Harlem Lakers nog ̩̩n keer, en had Zorg en Zekerheid geen antwoord. Eindstand 68 Р65.

[i]Scores:[/i] Boris Crama 31 (8 reb., 5 ass.); Dennis Gout 13, Ingmar Kok 9; Tim Heshusius 6 (8 reb.); Jasper Warmenhoven 2; Thomas Kruithof 2, Satchel Ciere 2, Ernes Mahmutovic 9 rebounds.