Jessica Hoek heeft tijdens het afgelopen kerstreces aangegeven per direct te gaan stoppen bij Wereldtickets.nl. Hoek, die afgelopen zomer overkwam van BS Leiden, vond de verhouding scheef tussen het aantal trainingsuren en het aantal speelminuten per wedstrijd.
Hoek maakte in de afgelopen maanden haar debuut in de nationale basketbaleredivisie. Ze viel op door een aantal geslaagde invalbeurten die niet zelden door een driepunter werden ingeleid.
Het team van coach Joris Zandbergen traint drie keer in de week en daarnaast krijgen de speelsters een abonnement op een fitnesscentrum. Met die intensiteit had Hoek geen moeite. Ze vond het wel even begrijpelijk als teleurstellend dat ze, als minst ervaren speelster, vervolgens weinig speelminuten kreeg in de duels tot nu toe.
Zandbergen accepteert de beslissing van Jessica Hoek, maar vindt het ‘enorm zonde’. De 22-jarige Leidse had volgens de coach in de loop van het huidige seizoen uitzicht op meer speeltijd per wedstrijd en zeker in het volgende seizoen.
Hoek mag volgens de regels van de NBB de rest van het seizoen niet meer uitkomen voor een andere club of team.

[img]/img/nieuws/jess.jpg[/img]