“Katwijk uit, altijd moeilijk”, maar vandaag speelde de U16-1 zijn beste wedstrijd! De U16-1 won doordat zij hun eigen spelletje bleven spelen en doordat ze bereid waren als team hard voor elkaar te werken. Zonder de zieke Alberto (beterschap!) en de geblesseerde Floriaan begon het in eerste instantie niet goed voor de startersvijf Mark, Okke, Marco, Michiel en Tycho. Grasshoppers mocht veel van de scheidsrechters en daar maakten zij gretig gebruik van: in de 6e minuut stond het 16 – 4 en was het de vraag of we nog in de wedstrijd zouden komen, een time out was nodig en de coach paste het team tactisch aan door Luuk en Robin in te brengen en dit hielp: Robin was na zijn griep weer helemaal terug en bracht met een aantal layups – vanaf eigen veld – ons terug in de wedstrijd: 16-14. Ook Adih, geleend van de U16-2, zorgde voor een aantal steals en een score en voor we het wisten stond de stand weer gelijk aan het einde van de eerste periode: 16 – 16. Helaas, sloeg het noodlot voor de derde keer dit seizoen toe: Ook Adih ging door zijn enkel en kon niet meer verder spelen!
In de 2e periode hadden we nog heel veel moeite met het spel van de “Kattekers”, er mocht nog steeds erg veel van de scheidsrechters en met name Mark had hier moeite mee (misschien opzet van de tegenstander ?) Gelukkig hadden Luuk, Jelle en Michiel hier minder last van en verweerde de “Leiderdorpse Brigade” zich beter tegen het spel van Grasshoppers. Toch wist Grasshoppers weer een voorsprong te nemen omdat we te vaak verzuimden de tegenstander uit te boxen. Gelukkig besefte het team dat ook en daarom schreeuwden ze allen in koor op de vraag van de coach waarop we de volgende weken gaan trainen : UITBOXEN ! Door het spel van Grasshoppers hadden wij moeite in deze periode te scoren en stonden we bij de rust weer achter : 27 – 22.
We hadden als team afgesproken fel in de 3e periode te starten, maar dat we vooral met overzicht moesten blijven basketballen, de balcirculatie moest sneller gaan, de bal moest beter afgeschermd worden, korter verdedigen, meer helpside geven EN uitboxen! De U16-1 vloog uit de startblokken, vooral Tycho was overal aanwezig en scoorde in deze periode weer een hattrick. Luuk en met name Jelle wisten nu hoe zij als centers hun tegenstander in de aanval de baas konden blijven, maar ook Mark en Okke lieten ditzelfde in de verdediging zien. De scheidsrechters raakten onder de indruk van ons spel en gingen nu ook geconcentreerd en dus veel beter fluiten: binnen no time had Grasshoppers een grote foutenlast en nu was het de beurt aan Leiderdorp, we namen de leiding en waren van plan die niet meer af te geven, na de 3e periode stond het: 32 – 39 in ons voordeel.
De 4e periode werd de periode van de vrije worpen. Grasshoppers kwam nog wel even terug tot 37 – 40, maar daarna moesten veel Grasshoppers, door o.a. 3 (!) charges, de scheidsrechters floten nu uitmuntend, het veld verlaten. Vele 1tegen1 akties van o.a. Marco , Okke, Robin en Tycho zorgden voor even zovele vrije worpen. BVL kon weer afstand nemen van Grasshoppers vanaf de vrije worplijn en speelde op die manier de wedstrijd beheerst uit, de eindoverwinning kwam niet meer in gevaar: 49 – 55.
We hebben nu alle tegenstanders een keer gehad. Er zijn tegenstanders die (iets) verder zijn, maar van alle tegenstanders kunnen we winnen; als we maar geloven in onszelf, bikkelen wanneer nodig, met overleg aanvallen, goed verdedigen en natuurlijk: U??????? (te beantwoorden door de spelers op de dinsdagavond training.)

[i]Scores:[/i] Tycho (21), Robin (11), Marco (9), Mark (7), Jelle (3), Okke en Adih (2)