De thuiswedstrijd tegen BS Leiden leek een kopie van de in september al gespeelde uitwedstrijd. De leidenaren zijn gemiddeld wel wat ouder dan de BVLers, maar daartegenover is de thuisploeg technisch wat verder. De hele wedstrijd spannend. Soms hele goede en mooie momenten, maar ook regelmatig slordig balverlies en haastig spel alsof we de boot moesten halen. Zo is het niet verbazingwekkend dat de eerste periode net een prooi voor BVL was en het tweede kwart voor de tegenstander, die ook gingen rusten met 1 punt voorsprong, 28-29.

In het derde bedrijf had BVL een goede start, sloot de verdediging beter en kon regelmatig de fast-break worden gehanteerd. Leiden scoorde slechts 7 punten en met nog 1 periode te gaan was de voorsprong 8 punten (44-36). Nog 1 periode er tegenaan voor de winst. Dat dachten de jongens van BS ook. Veel ballen gingen net mis bij de thuisploeg en ook de vrije worpen lukten niet meer. Leiden had meer geluk bij het afmaken. Ballen die zij eerder misten, gingen er nu wel in. Zo trok de u14 in de laatste minuten net aan het kortste eind, 52-54. De les is natuurlijk dat we onze goede inzet moeten behouden en de steeds beter wordende techniek wel moeten gaan koppelen aan slimheid, anders win je het niet van een stel stevige, hard werkende gasten.
Sjors 2, Maddy 21, Burhan 1, Emma 4, Luc -, Olivier -, Puck 3, Mathijs 4, Bo 13, Wessel 2, Jelle 2.