De wedstrijd tegen Orca’s uit Urk kon door de coaches Ton Kallenberg en Frits Kantebeen worden aangegrepen als oefenwedstrijd voor de speelsters en ze allen evenredige speeltijd te geven. Ondanks dat beleefde het team een eenvoudige middag en werd het 88-43.

Het belangrijkste van een wedstrijd als deze is om ervoor te zorgen dat het verschil in de wedstrijd snel tot stand wordt gebracht. Dat gebeurde nog niet direct. Orca’s wist bij te blijven en de Lokomotief had even de tijd nodig om op gang te komen. Dat gold echter niet voor Jess Hunt die aanvallend in de rebound op de juiste plaats stond en als afmaker goldt. Na 8-6 ging het tempo in de wedstrijd omhoog en werd het eerste verschil op het scorebord gebracht: 22-8. De start in de tweede periode was een beetje slapjes waardoor Orca’s terug kon komen tot 24-14, maar na een time-out ging de verdediging op slot en Asa Kantebeen gaf het startsein voor een run, die via scores van Jess Hunt, Leonie Jansen en Dominique van den Bosch naar een 44-14 ruststand leidde.
In de derde periode werd er een stuk rustiger gespeeld. De wedstrijd was immers allang gespeeld en freewheelend werd het 59-26 aan het eind van de derde periode. Toch wilden de coaches Kallenberg en Kantebeen voorkomen dat de wedstrijd zou uitgaan als een nachtkaars en dus werden de meiden opgejut om vooral op snelheid en pressie te blijven spelen. Rosanne Gilden en Lisa van der Water inside en Eveline Kallenberg (met 3 * 3 outside) tilden de stand binnen enkele minuten van 63-34 naar 81-34 waarna het eindsignaal klonk bij 88-43.
coach Ton Kallenberg na afloop: “Een heel verschil met vorige week. Toen misten we ook in de aanvallende rebound veel kracht, terwijl we nu meer aanvallende rebounds pakken dan verdedigende (28 om 18). Natuurlijk ligt dat ook aan de tegenstanders, maar het is wel mooi dat op dit vlak de gerichtheid op de boxing in verbeterd is. Daarnaast natuurlijk leuk om te zien dat er twee speelsters (Eveline en Jess) een z.g. “double-double” scoren. Voor Eveline is dat al voor de tweede opeenvolgende week en ook Dominique zat er nu dicht tegenaan.”
scores: Eveline Kallenberg (15 pnt, 10 int), Jess Hunt (13 pnt, 10 reb), Asa Kantebeen (12), Leonie Jansen (12), Dominique van den Bosch (9 pnt; 10 reb), Katie Gout (6), Simone Cramer (6), Lisa van der Water (5), Robin Clement (4), Rosanne Gilden (4), Kiki Schollaardt (2).