De meiden MU16 van het Bolwerk pakten in Rosmalen een zwaar bevochten overwinning mee tegen Black Eagles. In een wedstrijd waarin het verschil tussen de beide teams continu klein was, trok het team van de coaches Ton Kallenberg en Frits Kantebeen in de slotfase aan het langste eind: 46-50.

Omdat de meiden MU18 in Den Helder speelden en daarnaast zowel Jess Hunt als Kiki Schollaardt ontbraken, betekende dit dat het bolwerkteam met een relatief kleine (en jonge) afvaardiging ten strijde trok tegen de runner-up in de competitie. Het was Dominique van den Bosch die Lokomotief na enkele minuten spelen de juiste richting wist op te krijgen. Haar scores betekenden dat de Rijswijksen in de eerste periode een kleine voorsprong konden nemen, waarbij Simone Cramer Lokomotief op een riante 8-15 voorsprong zette aan het eind van de eerste periode. Een voorsprong die uiteindelijk het grootste verschil tussen beide teams betekende.
Enkele mooie combinaties aan het begin van de tweede periode tussen Simone Cramer en Rosanne Gilden betekende dat Lokomotief aan de positieve kant van de score bleef en ook Robin Clement bracht met een driepunter nog wat lucht tussen de beide teams (17-23), maar toen vielen de meiden stil en konden de Brabantsen steeds mee in de wedstrijd komen. Dat gebeurde overigens vooral door inside scores omdat de helpside rotatie aan Rijswijkse zijde nog niet goed verzorgd was. Lisa van de Water bepaalde de ruststand op 26-28 en zij was het ook die in de eerste minuten van de derde periode met enkele goede inside moves een ruime voorsprong op het bord bracht: 28-36, maar daarna bleek opeens de deksel op de basket gelegd te worden, want het team kwam maar liefst vijf minuten niet meer tot scoren, waardoor Black Eagles aan het eind van de derde periode hoopvol naar het scorebord kon kijken: 40-37.
Eveline Kallenberg en Lisa van de Water zetten aan het begin van de vierde periode nog even naast de Brabantsen (40-40), maar zij leken toen te profiteren en liepen weg naar 46-40, in een periode waarin Lokomotief aan een draadje hing. Asa Kantebeen bracht de scoremachine weer op gang en vervolgens was het de goed spelende Leonie Jansen die met twee prima drives Lokomotief op gelijke hoogte bracht op twee minuten voor tijd (46-46). De nadruk werd voornamelijk gelegd in de hechte verdediging en deze wierp haar vruchten af. Een interceptie van Eveline Kallenberg, gevolgd door een mooi afstandsschot bracht Lokomotief vlak voor tijd op voorsprong (46-48) en vervolgens was het Simone Cramer die met een soortgelijke actie de beslissing bracht en de winst definitief in Rijswijkse handen gooide: 46-50.
Scores: Dominique van den Bosch (10), Eveline Kallenberg (8), Simone Cramer (8), Leonie Jansen (8), Lisa van de Water (7), Asa Kantebeen (4), Robin Clement (3), Rosanne Gilden (2), Katie Gout (dns)