Alsof de zware blessure van de Deens aanwinst Julie Kongeskov nog niet genoeg was. In dezelfde Delftse hal waar zij een week eerder door haar knie ging, beleefden de basketbalsters van Wereldtickets.nl een buitengewoon tegenvallende opening van het seizoen. Het werd 61-51 voor Das.
Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Leiderdorpse eredivisionist. De ploeg opende met zelfvertrouwen, oogde feller en vocht zich met afwisselend aanvalsspel naar een bescheiden voorsprong. Jessica Hoek fleurde haar debuut op het hoogste niveau op met een driepunter als haar allereerste score. Als een paar simpele lay-upjes en een handvol vrije worpen niet waren gemist, dan had Wereldtickets.nl bij de rust een veel grote voorsprog gehad dan de 28-32 die halverwege op het scorebord stond.
Een onverklaarbaar slecht derde kwart, met 20 tegen 7 punten en een pandemie aan balverlies, nekte de ploeg van Joris Zandbergen. Wereldtickets.nl herstelde zich wat in het laatste part, maar kon het door Das geslagen gat niet meer inhalen.
Het verlies vormde een extra domper, na de toch zo hoopgevende voorbereiding. De Amerikaanse Bridget Yoerger bleek met 21 punten en 14 rebounds een waardevolle nieuwkomer. Zera Butter was met 12 punten de enige andere speelster die dubbele cijfers kon overleggen.