De oefendubbel die Wereldtickets.nl afgelopen weekeinde afwerkte tegen ProBuild Lions, leverde een verliespartij en een overwinning op. Zaterdag werd, even noord van Amsterdam, allereerst met 72-55 verloren van de club die vorig seizoen op de derde plek in de eredivisie eindigde. Zondagmiddag nam Wereldtickets.nl in Leiderdorp revanche door met 88-72 te zegevieren.
In het eerste treffen hield de ploeg van coach Joris Zandbergen tot aan de rust goed stand (30-28). Een dipje in het derde kwart kwam de Leiderdorpse ploeg niet meer te boven. De Amerikaanse Bridget Yoerger was de enige die, met 19 punten en 10 rebounds, dubbele cijfers kon overleggen.
Zondagmiddag in de Bloemerdhal waren de rollen omgekeerd. Yoerger deed het met 26 punten nog iets beter dan de avond daarvoor. Maxime Essenstam (21 punten) en Julie Kongeskov (14 punten) maakten het ereschavot vol. In beide duels waren Jessica Hoek, Linda Appers en Kee Brinks afwezig, waardoor de Waddinxveense Esther van der Veer van ‘Jong Wereldtickets’ haar (verdienstelijke) debuut kon maken.