Ondanks een goede voorbereiding van het seizoen maakte de U16-1 een valse start. De tegenstander van vandaag – DAS – nam de 2 punten verdiend mee naar huis. Zonder de geblesseerde Robin, maar wel de startersvijf Marco, Tycho , Okke, Mark en Floriaan begon BVL slecht aan de wedstrijd. Het wil maar niet lukken om de eerste kwart geconcentreerd en met “overleg” te ballen, de kansen kregen we wel maar onrustig en haastig spel zorgden ervoor dat layups en ballen onder de basket er niet ingingen. DAS deed dat wel goed en voor we het wisten moesten we een 0-8 achterstand goedmaken. Samen met de wissels Michiel, Alberto en Luuk eindigden we met de rust toch nog met een 20 – 22-stand en leek het nog wel goed te komen, maar in de 3e en 4e periode ging het goed fout; niet goed verdedigen, geen helpside, matig teamspel, (weer) veel gemiste layupsrebounds en de eindstand van 41 – 59 was gauw verklaard. Er valt nog flink wat te verbeteren aan het spel van de U16, maar dat wisten we ook van tevoren, vandaar dat de U16-1 de eerste helft van dit seizoen gebruikt om te werken aan het samenspel en verdediging maar vooral … het afmaken van de kansen !

[i]Scores:[/i] Floriaan 12, Tycho 10, Mark 8, Luuk 4, Marco, Alberto, Okke 2 en Michiel 1