Rita Sárdi (25) blijft definitief bij Wereldtickets.nl. De Hongaarse was de afgelopen dagen op proef en maakte ruim voldoende indruk om aan de selectie van coach Joris Zandbergen te worden toegevoegd.
Sárdi speelde eerder op het hoogste niveau in eigen land en zou voor Ferencvaros in Boedapest uitkomen, maar koos voor een buitenlands avontuur. Zij stapte over naar Wereldtickets.nl door bemiddeling van sportmanagementbureau Barnhouse.
Met Sárdi won Wereldtickets.nl vorige week zaterdag de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Tegen het Utrechtse Cangeroes, kampioen van de promotiedivisie, werd het 81-42. De Amerikaanse Bridget Yoerger werd topscorer met 17 punten. Opvallender waren de cijfers van Maxime Essenstam die weliswaar twee puntjes minder maakte, maar 7 van haar 8 vrije worpen raakschoot en tachtig procent van haar overige pogingen door het netje zag vallen.
Komende zaterdag volgt de eerste echte test als regiogenoot Grasshoppers uit Katwijk de tegenstander is in een vriendschappelijk duel.
[img]/img/nieuws/ritasari.jpg[/img]