Wereldtickets.nl heeft ook het derde treffen van het seizoen met Woonbron Das uit Delft niet kunnen winnen. Aan de Brasserskade werd het 75-61 voor de thuisploeg.
De wedstrijd was eigenlijk al na enkele minuten gespeeld. Das schoot uit de startblokken en voordat Wereldtickets.nl de slaapjes uit de ogen had gewreven, stond het 18-2. Het verschil werd in het verloop van het duel nog wel wat kleiner, maar bleef – in een behoorlijk fysieke partij met veel fouten aan beide kanten – net boven de tien punten schommelen.
Aanvankelijk werd de bescheiden inhaalrace ingezet onder leiding van Maxime Essenstam. De 16-jarige scoorde twaalf punten, allemaal nog voor rust.

[img]/img/nieuws/essensta2.jpg[/img]
(Maxime Essenstam)

Na de laatste twee kwarten waren het toch weer gewoon de twee Amerikaansen die de topscorerslijst aanvoerden. Jeana Hoffman, met twee zussen op de tribune, miste voor haar doen heel wat doelpogingen, maar kwam alsnog aan 26 punten en acht rebounds. Vanessa Wilt, die zeker niet haar beste dag had, bleef steken op veertien punten.
Drie wedstrijden resten Wereldtickets.nl nog. Donderdagavond komt landskampioen Den Helder op bezoek. De woensdag daarna gaat Wereldtickets.nl een derby spelen bij Grasshoppers in Katwijk en zaterdag 18 april heeft de laatste (thuis)wedstrijd plaats tegen Lely uit Amsterdam.