De wedstrijd tegen de Grashoppers-meiden was de laatste wedstrijd voor de U14-1 van dit seizoen. Na eerdere nederlagen, moest deze laatste wedstrijd maar eens gewonnen worden. Makkelijker gezegd dan gedaan; Grasshoppers kwam goed uit de startblokken en zonder “El Gigantico” aan BVL –kant kreeg BVL het moeilijker dan gedacht. De dames lieten zien prima “hun mannetje” te staan in verdedigen en probeerden door de guards vroegtijdig af te stoppen, het snelle fastbreak spel van BVL te verhinderen. Dit lukte, alhoewel gezegd moet worden dat BVL wel de kans kreeg om via fastbreaks, simpele lay ups te scoren, maar ja, als je die dan niet erin gooit en de tegenstander doet dit wel, dan moet je niet vreemd opkijken dat je met rust 24 – 35 achter staat ! Daarnaast beheerste BVL nog niet de verdedigingsstijl van de dames, wat veel BVL’ers een grote foutenlast opleverde ! In periode 3 kwam langzaam de ommekeer; BVL kreeg meer grip op Grasshoppers en begonnen dit fysiek uit te buiten. Grasshoppers moest nu meer fouten maken om Mark, Luuk, Alberto, Marco, Tycho, Danish, Jeroen en Jelle af te stoppen. BVL wist dan ook de 3e periode te winnen met 19 – 13 en een spannende 4e periode zou volgen en spannend werd die 4e ! BVL werd nog sterker, in de 4e minuut kwam BVL gelijk met Grasshoppers en kwam zelfs op voorsprong, wel had BVL veel spelers met 4 fouten dus een eindoverwinning was nog niet gegarandeerd. Het werd steeds spannender, het in rijke getale aanwezige BVL-publiek voor de dames 1-wedstrijd schaarde zich als 6e speler achter BVL. BVL bleef wel een voorsprong behouden, maar kon gewoonweg niet verder uitlopen ! In de laatste minuut stond BVL met 3 punten voor en toch wist Grasshoppers met een 3-punter gelijk te scoren, er moest verlengd worden! De eerste verlenging ging gelijk op, in deze verlenging had BVL de wedstrijd kunnen beslissen, maar het team verzuimde om de vrije worpen erin te gooien en dit gaf Grasshoppers hoop, bovendien: er zaten nu 4 spelers van BVL aan de kant met 5 fouten en de laatste 5 konden dus niet meer wisselen. Het laatste deel van de verlenging was een herhaling van het einde van de 4e periode, Grasshoppers wist een achterstand van 3 punten om te buigen naar weer een gelijke stand : 75 – 75 en dus weer verlengen ! Grasshoppers oogde nu weer iets fitter en stond in de 3e minuut met 78 – 82 voor. Tot overmaat van ramp voor BVL kreeg ook Alberto zijn vijfde fout en was Jelle eigenlijk te moe om verder te gaan. Ronald nam een time out om de taktiek door te nemen; Jeroen, Danish en Robin zouden met zijn drieën de BVL aanval vormen terwijl Jelle zoveel mogelijk de verdediging op zich zou nemen, of deze taktiek zou helpen ? Wat geen enkel mens meer had verwacht gebeurde toch; Grasshoppers wist niet goed hoe ze deze “vrouw-meer” situatie moesten uitspelen, Jeroen, opgezweept door het thuispubliek in de Bloemerd, stoorde – in zijn eentje, op een fantastische manier – de opbouw van Grasshoppers waardoor de andere aanvallers Danish en Robin via intercepties de kans kregen om te scoren: Robin scoorde via een magistrale dribbel: 80 – 82, na een steal van Jeroen werd het 82 – 82 door Danish en uiteindelijk bracht Robin De Bloemerd tot ontploffing : 84 – 82 !!!!!!! Jeroen wist de wedstrijd definitief op slot te gooien en de 3 overwinningspunten binnen te halen via vrije worpen: 85 – 82! Over deze wedstrijd zal nog lang worden nagepraat, op deze manier het seizoen afsluiten stond in geen enkel scenario ! In ieder geval heeft de U14-1 deze wedstrijd karakter getoond en ook laten zien dat het avontuur in de rayon als geslaagd mag worden beschouwd. Of we volgend jaar – in ieder geval zonder Mike, dat is zeker – als U16 in het rayon moeten spelen is nog de vraag, maar dat het plafond van dit team nog niet bereikt is, mag ook duidelijk zijn, dat liet BVL deze wedstrijd wel zien, gefeliciteerd U14 en veel succes volgend seizoen in de U16!

[i]Scores:[/i] Robin (24), Mark (18), Luuk (11), Alberto (10), Tycho (6), Marco en Jeroen (5), Jelle (4) en Danish (2)