In de laatste competitiewedstrijd in de MU20 eredivisie traden de meiden U20 aan in Nijmegen om in de fraaie sporthal De Horstacker Magixx Matrixx terug te wijzen. Op zich stond er niets meer op het spel (de derde plaats in de eindrangschikking was reeds zeker) en dus werd er volop geexperimenteerd met het oog op de nadere play-offs voor de Final Four. Omdat daarin niet alles vlekkeloos verliep, werd het een benauwe 51-57 overwinning.

Bij het meidenteam ontbrak Rosanne Kruithof die met school in Rome zat. De opening was voor Willemijn Kallenberg die Lokomotief op een 2-6 voorsprong zette, maar bij Matrixx was het beleid erop gericht om de schade in de eerste helft zo beperkte mogelijk te houden en zij kwamen zelfs halverwege de eerste periode op voorsprong (9-6). Dat was voor Maxime Essemstam aanleiding om even “huis te houden” waardoor de Rijswijksen aan het eind van de eerste periode een 10-16 voorsprong hadden. Deze voorsprong werd in de tweede periode rustig verder uitgebouwd tot een 27-39 ruststand.
Omdat vervolgens Maxime Essenstam, Willemijn Kallenberg en Zera Butter alvast naar Leiderdorp reden om daar de laatste competitiewedstrijd in de Dames Eredivisie te spelen (winst tegen Celeritas/Donar), bleven de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen nog maar met zes speelsters over.
Het was Esther van der Veer die de scorende rol aanvankelijk overnam en tot 32-45 was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar langzaam stokte het in de aanval waardoor Matrixx via Merlijn Kodde kon terugkomen tot 42-46 aan het eind van de derde periode. De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug en het leek er steeds meer op alsof de Nijmeegsen de wedstrijd naar zich toe zouden trekken. Ella Tijssen en Esther van der Veer zetten Lokomotief nog wel op 43-50, maar daarna werd er zes minuten niet meer gescoord. Lara Moerer liep snel tegen haar vijfde fout aan waardoor de mogelijkheden om te wisselen waren verlopen. Met nog twee minuten op de klok kwam Matrixx op een 51-50 voorsprong, doch Richelle van der Keijl in de aansluitende en Esther van der Veer in de daarop volgende aanval lieten de score in het voordeel uitslaan van Lokomotief (51-54). Voor Matrixx bleef er toen niets anders opzitten dan de fout te zoeken, waardoor Ella Tijssen vanaf de vrije worplijn de eindstand op 51-57 kon brengen.
Scores: Maxime Essenstam (14 p; 9 reb); Willemijn Kallenberg (13 p; 10 reb); Esther van der Veer (12 p; 9 reb); Zera Butter (8), Ella Tijssen (5), Willeke Bruins en Richelle v.d. Keijl (2), Lara Moerer (1), Lupe Hoppenbrouwer (0).