De laatste thuiswedstrijd in de competitieronde eindigde voor de meiden U20 in een halve walk-over tegen Almonte uit Eindhoven. De Brabantsen konden niet of nauwelijks tegenwicht bieden tegen de Rijswijkse kwaliteit en na een vrij eenzijdige wedstrijd eindigde de teller op 85-41. Met deze overwinning werd – onafhankelijk van het resultaat van de laatste wedstrijd tegen Matrixx – de derde plaats in de eindrangschikking van de eredivisie MU20 bereikt.

In de eerste helft ging het echter nog niet als vanzelfsprekend van het bekende ‘leien dakje’. Omdat ook de tegenstander een niet echt stimulerende indruk achter liet, had dit kennelijk zijn invloed op de speelstijl van Lokomotief. Het gevolg daarvan was dat er erg ongeinspireerd werd gespeeld in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Zo liep bijvoorbeeld Maxime Essenstam al snel en onnodig tegen 3 persoonlijke fouten aan en ook Zera Butter was getuige haar twee snelle persoonlijke fouten niet geheel bij de les. Dankzij een hard werkende Esther van der Veer en goed werk van Ella Tijssen werd de 9-8 tussenstand omgebogen in een 21-10 voorsprong aan het eind van de eerste periode en leek er dus nog niet zoveel aan de hand. Deze toch nog geruststellende voorsprong was kennelijk reden om het nog wat rustiger aan te doen in de tweede periode en het spelpeil daalde met de minuut. Voor coach Ton Kallenberg was dit in de rust (35-22) aanleiding om zijn speelsters concreet duidelijk te maken hoe hij over het vertoonde spel van de verschillende speelsters dacht.
Dit miste zijn uitwerking niet. Scherp verdedigend en aanvallend doelgericht werden de Eindhovenaren in de derde periode van het veld gelopen. Vooral Richelle van der Keijl en Willemijn Kallenberg gaven in deze periode de vaste jury Diane Hulst veel werk. Binnen vijf minuten denderde Lokomotief naar 54-25 en brak daarmee definitief het verzet bij Almonte. Via 66-34 aan het eind van de derde periode, speelden de Rijswijksen de vierde periode freewheelend uit, waarbij met name Willeke Bruins de gelegenheid te baat nam om er nog even lekker scorend op los te “knallen”. Het werd uiteindelijk 85-41.
Scores: Richelle van der Keijl (19 p; 11 reb), Willeke Bruins (14), Willemijn Kallenberg (12), Zera Butter (11), Esther van der Veer (10), Maxime Essenstam (7), Ella Tijssen (6), Rosanne Kruithof (4), Lara Moerer en Lupe Hoppenbrouwers (2).