Het was een geweldig leuk potje basketbal, afgelopen zaterdagavond. Tot de verliezers rekenen we alle Leiderdorpse basketballiefhebbers die thuisbleven. De meiden van Wereldtickets.nl wonnen in eigen Bloemerdhal met 67-57 van Celeritas uit Groningen. Daarmee wordt steeds verder afstand genomen van de laatste plaats in de eredivisie en komt een play-off-plek juist steeds dichterbij. Met nog vier wedstrijden te gaan.
Wereldtickets.nl was zaterdag de dominante ploeg in het treffen met Groningen. Alleen in het tweede kwart was het even alle hens aan dek. De driepuntertjes van Jeana Hoffman liepen even niet, elke aanval werd een gevecht tegen de schotklok en onnodig balverlies werd even besmettelijk. En dat, niet toevallig, in een fase waarin Celeritas door de bal snel rond te spelen vaak wel de vrije vrouw vond. Twee punten bedroeg de achterstand bij rust (30-32) na het zeer matig verlopen tweede kwart. Daarna haalde Wereldtickets alweer snel het niveau van de eerste tien minuten waarin het Leiderdorpse team zich net even iets zekerder, overtuigender, schotvaardiger en beweeglijker toonde dan de Groningse opponent.
Met, naast de wekelijkse hoofdrol voor Hoffman, dit keer ook Zera Butter als een buitengewoon opvallende verschijning binnen de lijnen. Ze is vaak onnavolgbaar voor het directe tegenstander, ze laat scoren heel erg makkelijk lijken en ze is nog altijd niet ouder dan zestien jaar. En dat in een team waarin ook drie andere jonkies elke week steeds beter ogen. Daardoor blijft er hoop op een play-off-plek, en in ieder geval op een steengoed volgend seizoen.

[img]/img/nieuws/buttertje.jpg[/img]

Statistieken
Wereldtickets.nl – Celeritas/Donar 67-57 (19-13, 11-19, 23-14, 14-11).
Scores: Hoffman 20, Butter 16, Wilt 14, Van Zegveld, Kruithof en Essenstam 4, Kallenberg 3, Brinks 2.