De wedstrijd tegen Migliore was voor de meiden MU20 een soort verplicht nummer. Waar andere verenigingen nog wel eens proberen om een zo groot mogelijk verschil op de borden te krijgen, kozen de coaches Kallenberg en Tijssen ervoor om een reguliere overwinning te accepteren en een aantal speelsters rust te gunnen en juist andere speelsters veel speeltijd.

Migliore is dit seizoen vooralsnog het lelijke eendje in de meisjes U20 eredivisie competitie. Het team van coach Martin Gommers is nog jong en kan in dezelfde samenstelling ook volgend jaar nog mee. Hoewel het wellicht ook dan nog niet zal zijn uitgegroeid tot een mooie zwaan, zal het team in ieder geval dan meer tegenstand kunnen bieden dan dat nu het geval is. Lokomotief denderde in de eerste twee minuten naar een 0-15 voorsprong en het leek erop alsof de Rijswijksen ervoor gingen om de afstraffing enkele weken eerder door Grasshoppers (28-163) te overtreffen. Maar zover kwam het niet. De pressie verdediging werd verlaten en vervangen door een rustige man-to-man verdediging zodat ook de Brabantsen wat meer in de wedstrijd konden komen. Na een 9-27 tussenstand aan het eind van de eerste periode, liep het spel in de tweede helft al snel terug. Migliore kon eigenlijk weinig snelheid maken en Lokomotief wilde het niet echt. Dat gaf overigens wel de gelegenheid om Willeke Bruins weer enkele minuten speeltijd te geven. Hoewel zij nog niet hersteld is van haar enkel blessure, kon zij wel alvast weer even wat speelritme opdoen. Wel kreeg zij als opdracht mee om vooral niet te verdedigen, maar juist af te wachten. Het gevolg was dat Migliore steeds met vijf speelsters tegen vier Lokomotief verdedigsters mocht aanvallen. De trainingsoefening had best resultaat, omdat verschillende open plekken door de coaches werden opgemerkt.
Aan het begin van de tweede helft (24-39) zette Lokomotief weer even aan om het verschil te vergroten (28-60). Hoogtepunt van de wedstrijd was de interceptie die Maxime Essenstam pakte en solo over de lengte van het veld naar de basket aan de overkant dribbelde, haar tegenstandsters voor bleef (!!), scoorde met bonus en de extra aanval opnieuw verzilverde. Toen was het overigens ook tijd voor Zera, Willemijn, Rosanne en Maxime om te vertrekken om met de dames van Wereldtickets te gaan spelen in Landsmeer. De overige speelsters speelden de wedstrijd rustig uit naar een 44-77 overwinning.
Coach Ton Kallenberg na afloop: “Met nog drie wedstrijden te gaan zitten we op rozen voor de Final Four. Mosquito’s verloor verrassend uit bij Perik Jumpers, waardoor we nu nog vaster op de derde plaats staan.
Deze wedstrijd was voor het team wel lekker omdat iedereen minuten kon maken en ik denk dat het voor Migliore ook wel lekker was om niet volledig van het veld gelopen te worden. Kortom: iedereen blij.”
Scores: Willemijn Kallenberg (12), Rosanne Kruithof (12), Maxime Essenstam (12), Ella Tijssen (9), Lara Moerer (8), Esther van ’t Veer (8), Richelle v.d. Keijl (7), Lupe Hoppenbrouwer (6), Willeke Bruins (6), Zera Butter (DNP).