Zaterdag speelde JU16-1 misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen. Weinig balverlies, veel rebounds en scoren op de juiste momenten. In het tweede kwart namen we het initiatief en bouwden we een voorsprong op. Eiffel uit Den Bosch (vierde in de competitie) kwam in het derde en vierde kwart nog wel even dichterbij. Maar omdat de verdediging goed gesloten bleef en we in de aanval vooral rustig bleven en de juiste schoten namen, liepen we uiteindelijk weer verder uit naar een verschil van 18 punten. Een knap resultaat. We staan nu op de zesde plek in de middenmoot van de landelijke eredivisie, Mosquitos Amsterdam (5), ZZ-Leiden (7) en Hanzevast Groningen (8) zijn onze directe concurrenten.
Zonder Vincent Antes (ziek) maar met Bas Kallenberg werd er aan de wedstrijd begonnen. Eiffel scoorde de eerst vier punten van de wedstrijd, maar kon niet verder uitlopen. We “haakten aan”, het werd een boeiende wedstrijd. Al snel was duidelijk dat Eiffel moeite had met onze zone. Er zijn op de training verschillende varianten uitgeprobeerd en zaterdag pakte dat in de wedstrijd heel goed uit. Het kwart ging uiteindelijk gelijk op (17 – 17).
In het tweede kwart namen we het initiatief. In de verdediging werd er veel gevarieerd, van man-to-man naar full-court press en weer terug naar zone. In de aanval speelden we heel “cool”. De bal werd snel rondgespeeld, er werd op de juiste momenten inside gegaan en uitgepasst naar de vrij gespeelde spelers. Die konden vervolgens “goede” schoten nemen. Natuurlijk gaat niet alles raak maar de ruststand 42 – 28 was gewoon goed. Nu was het zorg het goede spel vast te houden.
In de eerste minuten van het derde kwart liepen we simpel nog verder uit. We bleven domineren en speelden rustig ons spelletje terwijl Eiffel bleef zoeken naar een oplossing om dichterbij te komen. In de zevende minuut stond het 58 – 38. Maar toen kwam Eiffel toch ook echt op gang. Een paar goede acties en ineens was het verschil nog maar 13. Opvallend, geen paniek. We herstelden ons, sloten de verdediging en met 12 punten voorsprong begonnen we aan het laatste kwart.
Eiffel begon direct met een full-court press. Ze kwamen tot 9 punten, weer geen paniek. Rustig werd er naar oplossingen gezocht om Eiffel van ons af te houden. Een paar snelle scores en het verschil was weer 15 punten. Maar er volgde weer een periode waarin Eiffel dichterbij kwam. Met nog vier minuten te spelen was de stand 68 – 59. En toen… een versnelling en pats. Weg waren we. De wedstrijd was van ons. We controleerden en liepen verder uit. De overwinning 79 – 61 was dik verdiend!

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 8, Boris Crama 13, Dennis Gout 4, Rutger Groeneveld 6, Tim Heshusius 4, Bas Kallenberg 10, Jerom Kok 8, Raoul Koopmans 16, Michiel Willems 10.