Na een rampzalige wedstrijd tegen Dunkin waren de jongen van U-18 er deze week helemaal klaar voor. Het hele team was compleet en in de warming-up was al te zien dat er de nodige scherpte was. Van Jumpers was bekend dat ze tweede in de poule stonden en de drang om te winnen was groot.
In de eerste periode werd vanaf het begin goed verdedigd en Sander opende al in de eerste minuut de score. Roy kon een vrije worp verzilveren en direct daarna een tweepunter. In de zesde minuut scoorde Vince voor de eerste keer. Jumpers leek overdonderd maar een mooie driepunter bracht de stand weer enigzins in evenwicht. Het spel ging verder gelijk op en de eerste periode eindigde met 17-11 voor BVL. Ook in de tweede periode werd sterk gestart. Verdedigend pakte Rogier twee mooie rebounds en Vince was sterk in de aanval, hij gooide er in de eerste twee minuten 8 punten in! Daarna herpakte Jumpers zich en kwam sterk terug. Onze verdediging was minder scherp en Jumpers maakte viertien punten. Alleen Daan kwam tot scoren. De laatste minuten waren voor ons, Mitch verdeelde het spel, Guus verdedigde strak, Rick maakte twee mooie scores en bracht de stand op 35 tegen 27 voor BVL.
De acht punten voorsprong na rust werd langzaam uitgebouwd, mooie verdediging van Vince, Jimmy, Roy en Pieter. Sander en Pieter scoorden veel en maakten dat de stand op 53 tegen 39 voor BVL kwam. In de vierde periode werd gestart met een heel vers, meer onervaren team. Helaas bleek dit niet zo’n goede zet van coach Bert, in korte tijd wist Jumpers 8 punten te scoren terwijl wij er weinig tegenover konden zetten. Een time-out en aanpassingen in het team maakten dat de rust in het spel terug kwam. Jumpers speelde press en werd fel aangemoedigd door de fans op de tribune. We kwamen flink in het nauw maar gelukkig wisten Vince, Tugay en Roy nog te scoren. We verloren deze periode met 19 tegen 7! Het was genoeg, de wedstrijd werd met 2 punten nipt gewonnen! Eindstand 58-60
Rick 4/-p, Tugay 5/1p, Guus -/-, Sander 9/2p, Vince 18/1p, Pieter 8/2p, Rogier -/-, Daan 4/1p, Mitch 2/1p, Roy 9/1p, Jimmy -/-