Het feest van vorig week (zie foto) kreeg afgelopen zondagmiddag geen vervolg door de u12-2. Na de fraaie zege op Forwodians (40-26) volgde een even verrassend verlies tegen Jump (32-40).

[img]/img/nieuws/XU12-2 2008-2009 big.jpg[/img]

En waar lag dat aan? Daarop weet iedereen die bij het team is betrokken, eigenlijk het antwoord wel. Erg veel lay-upjes gaan er mis (nog steeds geen ijsjes verdiend) en verdedigend is bepaald niet iedereen altijd even goed bij de les. Dat viel tegen Forwodians niet op doordat de u12-2 van BVL vooral aanvallend veel beter was en soms hele mooie scores maakte.
Maar tegen Jump viel coach Maaikes ploegje onverwacht lelijk door het mandje. “Bij je mannetje blijven” blijkt een uitdrukking die nog lang niet iedereen doorheeft. En “handen omhoog” betekent niet dat er iemand met een pistool achter je staat. Ja, de lange jongens Puck en Luc hebben het al wel aardig door. Zeker gezien het feit dat ze nog niet zo gek lang lid zijn. Op de meiden Fine en Amber valt met name defensief eveneens weinig aan te merken en ook Jaap deed het uitstekend tegen de snelste speler van Jump. Maar ook genoemde namen hadden hun afwezige momenten, alleen minder dan de rest. De U12-2 heeft nog vier potjes te gaan en daarin kan en moet het beter. Wakker worden: het ijs lonkt.