Nu de play-offs in de MU20 competitie gaan naderen, lijkt het alsof de competitie elke week spannender wordt. Waar Den Helder en Grasshoppers bij aanvang van dit seizoen nog oppermachtig leken, is er nu na dit weekeinde een duidelijk signaal afgegeven door de ‘runner-up’ teams: Mosquito’s en Lokomotief. Mosquito’s won in en van Den Helder, terwijl Lokomotief zich revancheerde voor de “buiten tijd”-nederlaag in Katwijk: 62-57. Het vijfde team dat nog in aanmerking komt voor een play-off positie is Binnenland. Zij wisten het vege lijf te redden door een minimale zege op Perik Jumpers.

Het was Lokomotief dat eigenlijk vanaf het eerste begin van de wedstrijd de toon zette. Gedecideerd werden de Katwijksen onder leiding van Zera Butter afgetroefd en werd met een ruime voorsprong een eerste mentale tik uitgedeeld (14-4). Even werd gas terug genomen en werd de verdediging aangepast zodat Grasshoppers via Maaike v.d. Oever weer terug in de wedstrijd kon komen (14-13 aan het eind van de tweede periode).
In de tweede periode vergrootte Lokomotief via scores van Willemijn Kallenberg opnieuw de marge naar 24-15 en gaandeweg werd duidelijk dat het team van coach Hans Bais niet een eenduidige oplossing wist te creeren tegen de wisselende verdediging bij Lokomotief en bovendien dat het in mentaal opzicht moeite had om te kunnen aanklampen. Toch lukte het de Katwijksen om bij te blijven. Dat lag ook vooral aan Lokomotief zelf, dat in de rommelige fasen vergat door te drukken en het bovendien zonder de score-inbreng van Willemijn Kallenberg moest doen die verkeerd neerkwam bij een drive. Doordat ook Willeke Bruins nog geblesseerd was, betekende dit dat de score-inbreng vanaf de wing-positie voor de rest van de wedstrijd slechts mondjesmaat te verwachten was.
Na de ruststand van 37-33 veranderden de coaches Kallenberg en Tijssen van aanvallende tactiek door nu juist meer op de inside-as te spelen tussen Zera Butter en Maxime Essenstam. Nadat Grasshoppers even op voorsprong kwam aan het begin van de derde periode (37-38) was het eerst inside Maxime Essenstam en vervolgens Zera Butter die de voorsprong weer bij Lokomotief brachten. Het was eigenlijk onbegrijpelijk dat de Katwijksen zo weinig ondernamen om de inside-as weg te nemen in verdedigende zin, want hierdoor kon Zera Butter naar hartelust haar vrije rol uitbuiten en scoren. Grasshoppers kwam bijna niet meer tot gewone veldscores door de zoneverdediging aan Rijswijkse zijde en na 50-47 aan het eind van de derde periode, was het vervolgens Zera Butter die met twee driepunters de beslissing in de wedstrijd bracht. Lokomotief nam afstand (58-49) en ook al drong Grasshoppers nog aan, de wedstrijd werd professioneel uitgespeeld: 62-57.
Scores: Zera Butter (35 p); Maxime Essenstam (16 p); Willemijn Kallenberg (6); Esther van ‘t Veer en Richelle v.d. Keijl (2), Ella Tijssen, Lara Moerer, Lupe Hoppenbrouwer en Rosanne Kruithof (0).

Coach Ton Kallenberg na afloop: “Er zijn nog vijf teams voor vier play-off plaatsen in de race. De komende weken worden natuurlijk erg interessant. Ten eerste staat er nog de dubbele wedstrijd Binnenland tegen Grasshoppers op het programma. Geen van beide teams kan nog echt steken laten vallen. Ook Den Helder heeft nog enkele lastige wedstrijden op het programma. Dus in principe heeft elk team het in eigen hand. Dat maakt het erg leuk. Het feit dat wij toch deze – niet geplande – overwinning pakken, is natuurlijk wel een erg lekkere opsteker. Als we geconcentreerd kunnen blijven spelen, kunnen we ver komen!”