De wedstrijd tegen MSV (Grasshoppers U18) was de laatste grote hobbel die de meiden U20 moesten nemen op de weg naar de Final Four. Tegelijkertijd was dit ook alvast een eerste ijkpunt voor het onderlinge treffen over ruim een maand in de weg naar de plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap in de U18 categorie. Tenslotte was dit ook een mooi treffen tussen de twee huidige grootmachten bij de meiden in West Nederland: Grasshoppers en Lokomotief. Lokomotief won de wedstrijd zonder al te veel moeite: 53 – 79.

Een sterke start van Rijswijkse zijde maakte het verschil tussen de beide teams direct duidelijk. Willemijn Kallenberg van afstand en Maxime Essenstam onder de basket zetten Lokomotief op een 3-14 voorsprong na 4 minuten. MSV kreeg wat meer de gelegenheid om in de wedstrijd te komen, omdat de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen al snel wat gas terug namen. Via 17-22 kwamen zij halverwege de tweede periode zelfs tot bijna op gelijke hoogte (29-30), waardoor ook bij rust (36-39) nog alles mogelijk was.
In de derde periode zette Lokomotief langzaam maar zeker orde op zaken. Eerst Maxime Essenstam en later Esther van ’t Veer maakten het inside moeilijk voor de Katwijksen, waarna Zera Butter en Willemijn Kallenberg vanuit de fastbreak het verschil tussen beide teams weer op het bord zetten: 46-59. In de laatste periode kwamen de Katwijksen er niet meer aan te pas en maakten Richelle van der Keijl en Kirsten Siera het karwei af: 53 – 79.
Coach Ton Kallenberg na afloop: “In de eerste helft speelden we een beetje teveel op de handrem in de verdediging. Het was wat slap, waardoor Grasshoppers met afstandsschoten gemakkelijk kon bijblijven. In de tweede helft hebben we de verdediging aangetrokken en het afstandsschot bij hen weggenomen. Tel daarbij op dat Richelle van der Keijl zich in die tweede helft ook sterk liet gelden en het verschil was snel gemaakt.”
Scores: Maxime Essenstam (14), Willemijn Kallenberg (12), Zera Butter (12), Esther van ’t Veer (10), Kirsten Siera (8), Richelle van der Keijl (6 p; 10 reb), Willeke Bruins (6), Rosanne Kruithof (5), Lara Moerer (2), Ella Tijssen (0).