Soms is de tegenstander gewoon een maatje te groot. Dat kan een debutant en hekkensluiter in de eredivisie zoals Wereldtickets.nl overkomen. Verlies nemen, niet zeuren, op naar de volgende wedstrijd. De Leiderdorpse ploeg had zaterdagavond in de eigen Bloemerdhal niets in te brengen tegen Das uit Delft. Het werd 66-98 en die score gaf de werkelijke verhouding aardig weer.
Het ging al direct vanaf de eerste sprongbal fout. De Leiderdorpse meiden werden domweg overlopen terwijl Das ook nog eens uit alle hoeken en standen met scherp schoot. Na een blauwe wervelwind van tien minuten bedroeg de achterstand al bijna twintig punten. Dat verschil werd in de rest van de wedstrijd niet eens zo gek veel groter. Want terwijl de storm van Das wat ging liggen, herpakte Wereldticket.nl zich een beetje en liet soms aardig aanvalsspel zien, maar spannend werd het nooit meer.
Het was ook een treffen met een aantal negatieve, maar ook een paar opmerkelijk positieve zaken. Willemijn Kallenberg viel geblesseerd uit en Vanessa Wilt was door de griep behoorlijk verzwakt. Dat maakte de missie om Das bij te houden er nog hopelozer op.
Daar stond tegenover dat er een compleet nieuwe schare fans op de tribunebanken te vinden was. De A-junioren van voetbalclub RCL zorgden ontegenzeggelijk voor leven in de brouwerij. Ook op het veld deden zich opvallende vernieuwingen voor. De 15-jarige center Maxime Essenstam kreeg meer speelminuten dan gebruikelijk en betaalde dat vertrouwen terug met twaalf punten en een tweede plek op de topscorers lijst achter Jeana Hoffman (20 punten). Ook Charmayne Paas (foto) stond langer binnen de lijnen dan coach Zandbergen doorgaans toestaat en zij pikte haar eerste driepunter mee. Daarnaast maakte de 20-jarige Carola Menken haar debuut in de eredivisie.

[img]/img/nieuws/charm.jpg[/img]

Ondanks deze lichtpuntjes staan twee lastige en verre uitduels op het programma voor de meiden van Wereldtickets.nl, in Den Helder en Groningen. Dat zijn de generale repetities voor de wedstrijd van het jaar op zaterdag 14 februari als het Katwijkse Grasshoppers in de Bloemerd op bezoek komt. Die wedstrijd is niet alleen een regionale derby en een gevecht om de rode lantaarn te ontlopen, maar heeft door de wat onfrisse verwikkelingen rond het vorige duel nog wat extra lading gekregen.