Twaalf puntjes voorsprong, met nog maar een enkel kwart te gaan. De basketbalsters van Wereldtickets.nl hadden zaterdag de zege voor het grijpen in de Amsterdamse Apollohal. Maar de Leiderdorpse vrouwenploeg verstijfde in de slotfase en wierp daarmee volkomen onnodig BV Lely de zege in de schoot: 68-61

Een enorme wisselvalligheid zorgde zaterdag, niet voor het eerst, dat Wereldtickets.nl een duel in de nationale eredivisie op het nippertje verloor. Neem nou het eerste kwart. In de openingsfase laat het Leiderdorpse team geen spaan heel van middenmoter Lely. De wedstrijd begint al met twee rake driepunters van Jeana Hoffmann. Met even geconcentreerd als fris en fruitig basketbal gaat het via 2-14 naar een eerste periodestand van 9-21 in Leiderdorps voordeel.
Plotseling zit er dan in het tweede stuk van tien minuten zand in de machine. Het blijkt opeens een stuk lastiger om een aanval in een geslaagde doelpoging te laten eindigen. Opeens is het ook vechten tegen de schotklok, ontstaan de eerste misverstanden in de opbouw en zakt het percentage rake (straf)worpen. Zes schamele punten mag de Leiderdorpse equipe er in die periode bijtellen. Daardoor is bij rust de voorsprong fors geslonken, maar nog altijd aanwezig: 24-27.
Wie vreesde voor een verdere ineenstorting van Wereldtickets.nl kreeg in het derde partje weer een totaal ander en beter gezicht van de ploeg te zien. Snel als het kon, agressief als het moest en doeltreffend in de meeste gevallen. Vooral de 16-jarige spelverdeelster Zera Butter excelleerde in deze periode. Het resulteerde in een voorsprong van twaalf punten bij het laatste interval. En ja, dan valt al bijna te voorspellen dat in het zicht van de haven de motor weer helemaal vastloopt. Wellicht bevangen door het door het vooruitzicht van een winstpartij, leek het of zowel jonkies als Willemijn Kallenberg en Roos Kruithof als op de meer ervaren speelster Vanessa Wilt en Mariska van Zegveld het spoor even bijster waren. Daarbij beschikt Lely – overduidelijk een ‘one-women team’ – over Judy Wright die met een hele reeks gedurfde en geslaagde acties haar ploeg steeds dichterbij bracht en verrassend aan de uiteindelijke zege hielp.
Weggespeeld worden, zoals in het begin van het seizoen een paar keer gebeurde, is er voor Wereldtickets.nl niet meer bij. Nu nog de angst om te winnen overwinnen.