En klein lichtpuntje was het resultaat van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Maaike Klompmaker maakte haar eerste score in de eredivisie ooit. Wereldtickets.nl verloor verder het eerste duel van het nieuwe jaar even onnodig als dik. In het Rotterdamse topsportcentrum, onder de schaduw van de Kuip, gingen de Leiderdorpse basketbalsters met 58–45 onderuit tegen Challenge Renes.

De afwezigheid van de Amerikaanse spelverdeelster Jeane Hoffman mocht niet als excuus gelden. Ook zonder haar had de Leiderdorpse eredivisionist de Rotterdamse tegenstander veel beter partij moeten en kunnen geven. Balverlies, vooral in het desastreus verlopen derde kwart, bleek een besmettelijke handicap die zelfs doorslaggevend werd. Een ongekende hoeveelheid turnovers hielp laagvlieger Challenge Renes in het zadel.

Wereldtickets.nl begon onnauwkeurig en onzeker aan het duel en keek daardoor na het eerste kwart tegen een niet onterechte 19–7 achterstand aan. Een wonderlijke metamorfose volgde. In het tweede deel van tien minuten bleek dat de thuisploeg (in de stand maar net boven Wereldtickets.nl) uiterst kwetsbaar is als de Leiderdorpse equipe eventjes aanzet en de speelster elkaar vinden. In die periode scoorde Vanessa Wilt het grootste deel van haar totaal 18 punten. Met Kee Brinks en Zera Butter als voornaamste aangevers. Het verschil verdween als sneeuw voor de zon en bij rust stond het zelfs 25–27 in Leiderdorps voordeel.

De hoop op een tweede winstpartij tegen Challenge Renes dit seizoen, vervloog vervolgens razendsnel in het derde kwart. Opnieuw toonde Wereldtickets.nl een compleet ander gezicht. Zonder zich buitengewoon in te spannen, konden de Rotterdamse vrouwen afstand nemen van de wisselvallige ploeg van coach Joris Zandbergen die in de opbouw de een na de andere bal nodeloos inleverde. Challenge Renes haalde bij 47-34 het eindsignaal van het derde kwart. Die ineenstorting wist Wereldtickets.nl in het vierde kwart niet meer om te buigen. Dat laatste partje werd nog wel met 11–12 gewonnen, maar de eindstand van 58–45 was desondanks ronduit teleurstellend. Komende zaterdag in eigen hal kan de valse start worden uitgevlakt tegen ProBuild uit Landsmeer.