Het is ons dan toch gelukt: Op het juiste moment pieken ! Wie had dat gedacht ? Als nieuwkomer in het rayon, was vanaf het begin van het seizoen de vraag : Kan BVL U14-1 “overleven” in deze klasse ? Vandaag hebben Mike, Mark, Luuk, Jelle, Marco, Alberto, Jeroen, Vincent, Robin en Tycho aangetoond met heel hard werken zeker te kunnen overleven in deze klasse. Na de nederlaag in de uitwedstrijd bij BS Leiden hadden we vandaag wat recht te zetten in de Bloemerd. Het begin was niet zo goed van onze kant, we speelden slordig,niet geconcentreerd en ook onze verdediging liet veel te wensen over. BS Leiden had zijn huiswerk goed gedaan; Mike werd zwaar op zijn huid gezeten en moest hard werken om te kunnen scoren, hierdoor hadden de anderen het ook moeilijk, ze werden goed en fel verdedigd, waardoor ons positiespel niet goed uit de verf kwam. Als je daarnaast zelf niet goed verdedigt dan is het begrijpelijk dat de eerste periode verloren werd met 14 – 20, dat voorspelde niet veel goeds! De 2e periode begon veel beter, na wat aanwijzingen van de coaches verbeterde het positiespel en en kregen we in de verdediging ook meer vat op onze tegenstander, vooral onze “jongeren” werden steeds brutaler en trokken daarmee de “ouderen”(we hebben het over 12 en 13-jarigen ) mee in hun spel, de 2e periode ging gelijk op en met rust stond het 26 – 32, nog steeds een verschil van 6 punten. De boodschap voor de 3e periode was duidelijk: willen wij vandaag winnen, dan moeten we nu HEEL HARD gaan werken en zorgen dat de tegenstander ten alle tijden verdedigd wordt. In de 3e periode werd door BVL de bucket voor elke Leidenaar tot verboden gebied verklaard en werd het de tegenstander steeds moeilijker gemaakt om te scoren, daarnaast had BVL ook zijn taktiek in de aanval aangepast, Mike werd in plaats van de scorer meer de bliksemafleider; als hij aangespeeld werd, sneden forwards en guards in de bucket en ontvingen de bal van onze langste man, waaruit (eenvoudiger) gescoord kon worden. Na de 3e periode stond BVL vòòr: 53 – 45; kan BVL dit vasthouden in de 4e periode ? Jazeker ! De verdediging stond nu als een huis, de taktiek in de aanval klopte eveneens en ook onze 2e lange man kwam steeds vaker vrij onder de baskete te staan. BS Leiden probeerde nog een press, maar deze werd via de nu wel voor ons bekende press breaker, weggespeeld en we wonnen de wedstrijd met 71 – 59. Proficiat U14 ! De 3e plaats innemen van de 5, met de wetenschap dat de nummers 1 en 2 echt TE sterk zijn voor deze klasse, mag je gerust een prima prestatie noemen, de club, coaches en supporters zijn trots op jullie !

[i]Scores:[/i] Mike (39), Mark (10), Jeroen, Marco en Tycho (6), Alberto en Robin (2)