Bij iedere jaarwisseling wordt er even stilgestaan bij het verleden, het heden en de toekomst. Dat geldt ook voor het BVL- bestuur. We kunnen best stellen dat we bestuurlijk een spannend jaar achter de rug hebben. Begin dit jaar werd al snel duidelijk dat het vertrek van de toen zittende voorzitter en penningmeester Imad Abouljoud niet makkelijk was op te vangen. De drie overige bestuursleden (Bert Klompmaker, Hans Kievit en Paul Crama) stelden een ultimatum. Er moesten een aantal nieuwe bestuursleden komen anders zouden ook zij stoppen met hun bestuurlijke taken. Gelukkig kwam het niet zo ver. Gerard van Zwieten bood aan om de belangrijke taak van penningmeester op zich te nemen. Ronald v.d. Meel gaf aan een aantal bestuurstaken op zich te willen nemen en ook Reinier Heruer en Pieter Botman boden aan om zitting te nemen in het bestuur. Er zijn nu dus zes bestuursleden. Een voorzitter ontbreekt nog.

[i]Maar, hoe gaat het nu met BVL?[/i]
Bestuurlijk kunnen we door de uitbreiding de taken beter verdelen. Financieel heeft Gerard van Zwieten de zaak behoorlijk op orde. Natuurlijk is het geen vetpot, we moeten zuinig met het contributiegeld om blijven gaan. Velen hebben hun contributie al betaald. Als je nog niet betaald hebt, doe dit dan snel want in januari zal de penningmeester overgaan tot acties om het geld binnen te krijgen. We begrijpen dat niet iedereen in staat is om de contributie in één keer te betalen. Stuur in dat geval een mailtje naar de secretaris (secretaris@bv-leiderdorp.nl). Wellicht is er een regeling te treffen.
Sportief gezien zijn we zeer tevreden. Dit seizoen zijn we met een aantal (jeugd)teams een stapje hoger gegaan. Het JU16 eredivisieteam doet het beter dan verwacht. We verbazen ons ook over het grote aantal toeschouwers dat dit team naar de Bloemerdhal trekt. Ook jeugd van andere sportverenigingen zit op de tribunes. Basketbal leeft dus echt wel in Leiderdorp.
JU14-1 heeft het niet altijd makkelijk in het rayon maar handhaaft zich toch redelijk. In de tweede seizoenshelft zal ook JU12-1 rayon gaan spelen en komt er zelfs een nieuw JU20-team dat op rayonniveau gaat spelen. Er zijn ook individuele successen. Willemijn Kallenberg is geselecteerd voor de Nationale meisjesselectie. Vincent Antes, Boris Crama en Tim Heshusius zijn gekozen voor de basistien van de Rayon West-selectie (“lichting 94”) en Mike Hogervorst zit bij de laatste spelers die geselecteerd zijn voor het regioteam Den Haag (“lichting 95”) Daar mogen we als vereniging best trots op zijn.

[i]Waar werken we aan…?[/i]
We zoeken een voorzitter. Zeker gezien de ontwikkelingen rondom de sport in Leiderdorp en het basketbal in de regio is het belangrijk een voorzitter naar voren te kunnen schuiven die “staat” voor de vereniging. Een visitekaartje met goede contactuele eigenschappen en die zich bovendien snel kan inleven in de basketbalwereld van deze regio en daarbuiten… .
We werken ook aan een degelijk financieel fundament. Niet alleen om te overleven, maar juist om te kunnen bouwen. Dat valt niet mee, maar het enthousiasme waarmee te werk wordt gegaan, is veelbelovend.
Natuurlijk zijn we ons ook aan het oriënteren op de sportieve toekomst. Trainers/coaches worden gezocht om betere begeleiding voor de diverse teams te kunnen waarborgen. De meisjesteams van Bolwerk Rijnland waarmee we jaren zeer actief zijn geweest leveren al “echte” eredivisiespeelsters aan wereldtickets.nl. We willen de samenwerking in de toekomst zeker voortzetten. En door de positieve samenwerking met BV Oegstgeest en BV Alphia rondom het JU16 eredivisieteam wordt er binnen het bestuur en de TC actie ondernomen om te onderzoeken of ook aan de jongenskant de samenwerking valt uit te breiden naar alle verenigingen binnen Bolwerk Rijnland (of zelfs daarbuiten…).

[i]En tot besluit… [/i]
Er komt ook een tweede U10-team…
Jeana Hoffman en Vanessa Wilt van wereldtickets.nl trainen met veel enthousiasme MU18 en MU16.
André van der Zee is toegetreden tot de WMS-commissie.
Check de mededeling over de [url=https://www.bv-leiderdorp.nl/nieuws/artikel/900/NBA_All_Star_Sleep-in/]All Start sleep-in[/url].

[b]En natuurlijk wensen we iedereen prettige feestdagen en een gezond 2009![/b]