Woensdagochtend was er even paniek in Leiderdorp. Alle ballen uit het sportcomplex de Does waren verdwenen. De schrijvende pers, radio en televisie (Hart van Nederland) doken er bovenop. Alsof ze de ballen één voor één uit de lucht wilden plukken. Beheerder André Mook kon het allemaal niet begrijpen. Wie gaat er nu met alle voetballen, volleyballen, tennisballen, tafeltennisballen etc. vandoor. Alleen de shuttles van de Badmintonvereniging werden nog gevonden… .
Donderdag kwam er al snel een eind aan het mysterie. Heeft de vorige week vertrokken wethouder van o.a. sport, Kees Wassenaar, wraak genomen? Nee, zwarte Pieten wilden voor aanvang van het Sinterklaasseizoen hun conditie op peil brengen en besloten daarvoor de Leiderdorpse ballen te veroveren. Sinterklaas zelf keurde dit alles natuurlijk niet goed, en besloot de videobeelden van de ontvreemding vrij te geven…. (wie “spot” de BVL-ballenwagen…?)
Wellicht bedoeld als een ludieke actie… maar : “wie stout is de roe”..

Sint geeft beelden vrij van spectaculaire ballenroof in Leiderdorp