Wereldtickets.nl heeft het zevende duel in de eredivisie verloren. Bij Woonbron Das werd het 80-52 voor de thuisploeg. Daarmee zakte het vrouwenteam, met twee overwinningen op zak, een plaatsje op de ranglijst. Naar de achtste stek in een veld van tien.
Heel even leek het erop dat Wereldtickets.nl de tegenstandsters goed partij ging geven. Na enkele minuten stond een prettige 2-7 voorsprong op het scorebord. Maar wat op die voortvarende start volgde, was kakofonie aan misverstanden, simpele missers en kleine bloopers. Met een 18-9 achterstand bij het einde van het eerste kwart als gevolg.
De Leiderdorpse vrouwen herpakten zich in het tweede en derde kwart en hielden het verschil lang rond de tien punten. Dat kostte echter veel kracht en het fysiek sterke en wendbare team uit Delft kon in de laatste minuten de opgebrande bezoekers verder terugdrukken. De score van het vierde part sprak wat dat betreft boekdelen: 17-9, evenals het weinig fraaie totaal van 26 turnovers. Coach Joris Zandbergen deed in die laatste periode nog wel een aanval op het record om het jongste vijftal ooit in de historie van de eredivisie binnen de lijnen te sturen. Statistieken op dit punt ontbreken, maar het zal niet vaak zijn voorgekomen dat er twee meiden van 15 jaar, een van 16, een van 18 en een van 20 samen op het hoogste niveau acteerden.
Dat is dan ook weer direct het meest positieve aan de selectie en de wedstrijden van Wereldtickets.nl. Een ploeg in opbouw die wellicht nu nog weinig stunt, maar waarvan in de loop van het seizoen en in komende jaren steeds meer van mag worden verwacht. De twee Amerikaanse speelsters waren bij Das wederom zeer nadrukkelijk aanwezig, met 19 punten voor Vanessa Wilt en 15 voor driepuntskoningin Jeana Hoffman.
Zaterdag om 20.45 uur staat een thuiswedstrijd in de Bloemerdhal op het programma. Het gaat om een bekerduel tegen Perik Jumpers uit Tubbergen. Daar werd eerder dit seizoen nog met 65-73 van verloren. Een mooie kans op revanche.