Wedstrijden in de meisjes eredivisie worden nog wel eens beinvloed door de aan- of afwezigheid van speelsters in verband met samenvallende wedstrijden van de dameseredivisie. Het gevolg is dat er dan een soort restantteam overblijft dat helemaal niets te zoeken heeft in de MU20 eredivisie. Een van die teams is Haaglanden Royals en zij waren een speelbal voor Lokomotief. Haaglanden zou overigens ook met Karen van den Nieuwendijk (die van Binnenland overkwam) en Danielle de Vreede geen enkele bedreiging hebben kunnen vormen, maar nu was het soms op het genante af.
Nadat coach Ton Kallenberg bij 11-6 een time out had genomen om de verdediging aan te scherpen, liepen de meiden in een 29-0 run weg naar 40-6. Opvallende rollen waren er hierbij weggelegd voor Willeke Bruins, die zeer geconcentreerd speelde in de verdediging en daardoor ook aanvallend weer prima uit de verf kwam, en Lupe Hoppenbrouwer, die in de beginfase van de tweede periode de aandacht op zich vestigde. Haaglanden kon bitter weinig uitrichten en was feitelijk overgeleverd aan de ruimte die Lokomotief bood en dat was in de eerste helft bitter weinig. Bij rust (50-10) leek het erop alsof een enorme afstraffing niet zou uitblijven.
In de tweede helft nam Lokomotief toch een tandje terug in de verdediging. Er werd niet meer zo geconcentreerd verdedigd en dit leidde ertoe dat de Delftsen wat vaker aanvallend iets konden terugdoen. Aanvallend gingen de Rijswijksen echter nog gewoon door en maakten Lara Moerer en Ella Tijssen het hun verdedigsters extra moeilijk. Na 80-28 aan het eind van de derde periode was het enkel nog de vraag of Lokomotief de 100 punten grens zou gaan halen. Hoewel dat ten koste ging van de verdediging was het Richelle van der Keijl die hiervoor tekende. Het werd uiteindelijk 108-57.
Scores: Willeke Bruins (18), Richelle van der Keijl (16), Lupe Hoppenbrouwer (14), Lara Moerer (12), Willemijn Kallenberg (12), Rosanne Kruithof (10), Maxime Essenstam (8), Zera Butter (8), Ella Tijssen (6), Esther van der Veer (4).
Coach Kallenberg na afloop: “Leuk is dat we zes speelsters in de dubbele cijfers hebben. De wedstrijd zelf ging nergens over, omdat het teveel een kat en muis spel werd. Dat bood overigens wel gelegenheid om de speelsters die nog met de dames senioren mee moesten doen in de gehele tweede helft zo goed als aan de kant te houden. Je merkt wel dat het moeite kost om in dergelijke wedstrijd scherp en geconcentreerd te blijven spelen. Op zich is dat wel redelijk gelukt. Jammer dat de verdediging in de vierde periode eigenlijk helemaal verslapte. Nou ja, dan hebben we weer wat te doen komende trainingen.”