Wereldtickets.nl heeft ook het tweede treffen met Perik Jumpers verloren. Werd het eerder dit seizoen een competitieduel in 65-73 voor de Tubbergse bezoekers, zaterdag eindigde de bekerwedstrijd in een duidelijke 54-88.
De cijfers lijken aan te geven dat de snelle progressie die de Leiderdorpse nieuwkomer op het hoogste niveau tot nu toe maakte, een beetje stokt. Dat zat coach Joris Zandbergen direct na afloop dan ook meer mee dan het eigenlijke verlies. Want onderuit gaan tegen Perik is geen schande, maar er werden in de wedstrijd fouten gemaakt die sterk deden denken aan duels in het begin van het seizoen toen de veelal jonge speelsters nog aan elkaar en het eredivisieniveau moesten wennen. Tel daar nog bij op dat het Amerikaanse driepuntskoningin Jeana Hoffman haar troon als teamtopscoorster dit keer niet kon bezetten en ook haar landgenoot Vanessa Wilt geraakte niet in de dubbele cijfers.
Dat deden dit keer ploegoudste Mariska van Zegveld en talent Zera Butter wel. Als er dus naar lichtpuntjes gezocht moet worden, kwam dit duo daarvoor in aanmerking en ook de ervaren Kee Brinks kreeg een pluim van Zandbergen.
Het is zaak dat ook de rest zich weer optrekt want twee uiterst belangrijke wedstrijden staan op het programma. Zaterdag komt landskampioen en Den Helder op bezoek en zeven dagen later heeft de derby tegen Grasshoppers in Katwijk plaats.