Zaterdag moest JU16-1 naar Dukes Unlimited of Eiffel Den Bosch. Door alle sponsornamen is het tegenwoordig lastig om de verenigingen (bolwerken) goed te benoemen. De wedstrijd was spannend, bij vlagen goed maar we kwamen in de breedte net iets te kort. Ondanks het verlies (96 – 86) kan de teamleiding toch ook best tevreden zijn. We lieten zien goed te kunnen basketballen tegen een team dat net iets meer kwaliteit op het veld kan brengen.
De wedstrijd was vanaf het begin spannend. Beide teams konden niet echt afstand nemen van elkaar. Dukes (Eiffel) nam het initiatief, maar toen we wat vaart begonnen te maken en via een goede full-court press wat druk konden zetten, trokken we de score weer snel recht. Er ontstond een soort schaakspel waarin beide teams elkaar weinig toegaven. Dukes (Eiffel) was aan het eind van de eerste helft de sterkste. De ruststand (44 – 39) was in hun voordeel, maar de wedstrijd kon nog steeds alle kanten op.
In het derde kwart begonnen we heel sterk te spelen. Verdedigend waren we in staat om de tegenstanders goed onder druk te zetten en aanvallend waren we goed op dreef. We misten weinig en dwongen veel fouten af bij de tegenstander. Dukes (Eiffel) leek vermoeid en kon ons hoge tempo even niet volgen. We wonnen het derde kwart met 21 – 29 en stonden in de totaalscore met 3 punten voor!
De coaches uit Den Bosch leerden snel en zorgden ervoor dat ze in het vierde kwart heel knap het tempo uit ons spel haalden. Onze pointguard werd door twee of zelfs drie verdedigers omsloten waardoor het moeilijk was om het spel op de juiste, snelle manier op te zetten. Bovendien konden ze meer doorwisselen waardoor “onze jongens” steeds tegen “verse” tegenstanders op moesten boksen. Dat was net iets te veel. De aanval stokte en toen Dukes (Eiffel) ook nog met scherp begon te schieten vanaf de driepuntslijn keerde de wedstrijd om. Langzaam maar zeker liep Dukes (Eiffel) van ons weg. Natuurlijk scoorden we nog een paar keer knap en de prijs voor de mooiste aanval van de wedstrijd was voor ons. Een alley-oop pass perfect op maat vanaf onze vrijeworplijn naar de overkant van het veld, stijlvol afgemaakt (volgende keer verwachten we een spetterende dunk!). We verloren dus met 96 – 86, maar gingen met opgeheven hoofd van het veld.
In de landelijke eredivisiecompetitie staan we (vier gewonnen, vier verloren) 5de van de 13 deelnemende teams. Tegen drie teams die boven ons staan hebben we gespeeld (en verloren). Zaterdag komt Wildcats (Nijmegen) op bezoek. Zij staan vlak voor ons op de vierde plaats. Als we die wedstrijd winnen, klimmen we naar de vierde plaats….

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 7, Vincent Antes 19, Boris Crama 15, Niels van Elteren 2, Dennis Gout 3, Jerom Kok 8, Raoul Koopmans 22, Michiel Willems 10.