Wereldtickes.nl, de nieuwe Leiderdorpse basketbal-eredivisionist, heeft twee Amerikaanse vrouwen aan de selectie toegevoegd. Afgelopen week meldden Jeana Hoffman en Venessa Wilt zich bij de selectie van trainer Joris Zandbergen.

Hoffman (23) is een guard, afkomstig uit South Dakota waar ze voor een universiteitsteam van haar staat speelde. Wilt (22) is een center uit Californië die uitkwam voor de universiteit van Cal State San Bernadino. De twee versterkingen konden na aankomst op Schiphol direct mee op trainingskamp dat afgelopen weekeinde was belegd in het Belgische Ieper.

De Leiderdorpse ploeg keert na een afwezigheid van drie jaar terug op het hoogste nationale basketbalniveau. Onder de nieuwe naam Wereldtickets.nl opent de ‘debutant’ zaterdagavond 27 september het seizoen met een uitwedstrijd bij Amazone in Utrecht. Daarna volgen drie opeenvolgende thuisduels in eigen Bloemerdhal.