In de finale tegen Yellow Bike Den Helder heeft het bolwerkteam er geen moment twijfel over laten bestaan dat er maar een team in Nederland op dit moment in de U16 categorie als sterkste team in Nederland kan worden bestempeld. Een afgetekende overwinning voor het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen was het resultaat: 80-52.

Den Helder kwam nog wel op een 0-2 voorsprong, maar 7 punten op rij van Willemijn Kallenberg zorgden voor een passend antwoord. En toen Zera Butter en Maxime Essenstam zich nadrukkelijk met de scores gingen bemoeien werd het gat al snel geslagen (23-11 na de eerste periode). Rosanne Kruithof deed vooral in verdedigend opzicht goede zaken door Kourtney Treffers bij Den Helder volledig aan banden te leggen. In de tweede periode denderde de Lokomotief-trein nog even door tot 37-16 en toen was eigenlijk al duidelijk dat het voor Den Helder een moeilijke middag zou gaan worden. Gabrielle van den Bosch werd ver van de basket gehouden, waardoor zij moeilijk haar medespeelsters kon bedienen en daarmee was de angel uit de Helderse aanval. Na de 43-21 voorsprong halverwege de wedstrijd was het even de vraag in hoeverre Den Helder mogelijk in het derde kwart nog iets verassend in petto zou hebben. Dat bleek echter niet het geval. Zera Butter en Maxime Essenstam tilden direct het verschil richting de dertig punten en toen was reeds duidelijk dat het klassenverschil tussen beide teams te groot was om een kampioenschap voor het bolwerkteam van Lokomotief te verhinderen. Het verschil was gemaakt en dit leidde ertoe dat de beide coaches voldoende ruimte konden inbouwen om alle speelster te laten spelen. Lokomotief consolideerde de voorsprong op een goede wijze en kon vervolgens nadat Kirsten Siera de eindstand op 80-52 bepaalde het tweede opeenvolgende Nederlands kampioenschap ophalen. Na vorig jaar de MU14 kampioen te zijn, werden de meiden nu in de MU16 categorie Kampioen van Nederland 2008.
Scores: Maxime Essenstam (22 punt); Willemijn Kallenberg (19 punt); Zera Butter (11 punt); Kirsten Siera (7 punt); Willeke Bruins (6 punt); Rosanne Kruithof (6 punt); Gillian Scholten (4); Richelle v.d. Keijl (3); Frenkie Wensveen (2); Esther v.d. Veer (2); Sigourney Lionar, Tammie van Biemen, Christine van Langerak en Danisha Kruiner (0).