Het nederlands kampioenschap in de verschillende leeftijdscategorieen wordt verspeeld in een halve competitie. De vijf rayon vertegenwoordigers spelen een halve competitie tegen elkaar en de eerste twee plaatsen zich voor de finale van het Nederlands kampioenschap.
Het bolwerkmeiden team speelde de eerste wedstrijddag tegen Yellow Bike Den Helder en Almonte Eindhoven. Yellow Bike bleek de meest lastige tegenstander. Na een prima eerste helft waarin het verschil al tot boven de twintig punten opliep, raakten de meiden bevangen door de zenuwen en wist Den Helder het verschil beperkt te houden tot een tien punten verlies. Almonte was eerder op de dag hun beste speelster verloren en bleek geen echte tegenstand te kunnen verzorgen. Ruim veertig punten verschil maakte van het bolwerkteam na de eerste dag de favoriet voor een finaleplaats.
Afgelopen zaterdag was in Groningen de tweede finale dag. De eerste tegenstander was Perik Jumpers dat voor hun laatste kans speelde, maar letterlijk geen rol van betekenis kon spelen. Met een 86-32 overwinning plaatste het bolwerkteam zich voor de finale. De laatste wedstrijd was tegen de kampioen van Rayon Noord (De Groene Ster uit Leeuwarden). Groene Ster was inmiddels uitgeschakeld en in deze wedstrijd liet het bolwerkteam nog even zien welke klasse zij in huis heeft. Ondanks een half-court defense (in plaats van de gebruikelijke full court) werd het 166-21 !
Volgende week zondag 22 juni om 17.00 uur is de finale van de Meisjes finale U16 in de topsporthal in Almere. Kom kijken! [img]/img/nieuws/IMG_2484.jpg[/img]