Afgelopen zaterdag kon de U16-2 de kroon op zijn werk zetten; winst op Westland Stars zou een prima seizoen op een prachtige wijze afsluiten ! Helaas het lukte niet; de U16-2 ging kopje onder in het Westland. De U16-2 was – op Tugay na – compleet afgereisd naar ’s-Gravenzande. De eerste 3 periodes verliepen goed voor de U16-2. In eerdere ontmoetingen liep Westland Stars toch vrij snel van ons weg, maar dit keer bleef de U16-2 in de buurt. De “rookies” van dit seizoen zijn erg vooruit gegaan in samenspel en dat zorgde er nu voor dat Westland Stars, dat uit oudere, dus fysiek sterkere en langere spelers bestaat, het een stuk moeilijker met ons hadden. Toch kostte het ons veel energie, er werden veel layups gemist (what else is new ?) en in de verdediging maakten we teveel fouten of waren we niet attent genoeg omdat we net nog niet die ervaring hebben die Westland Stars als U16-1 team, dat al meerdere jaren met elkaar speelt, wel heeft. Het ging tot in de 3e periode gelijk op maar in de 9e minuut van de 3e periode, bij een stand van 56 – 58 in ons voordeel , was er helaas een voorval te betreuren, die de rest van de wedstrijd nadelig voor ons beïnvloedde. Tijdens een strijd om de bal onder de basket tussen Mark en een Westland speler ontstond er een gevecht om de bal waarbij de spelers op de grond vielen, dit zeer tegen de zin in van de Westland Stars speler die als reaktie naar Mark een slaande beweging maakte en dit tot 2 keer toe deed! Daarop volgde ook nog een doldrieste Westland Stars coach die verhaal bij Mark ging halen omdat die dacht dat Mark de coach had uitgescholden. Tot overmaat van ramp kreeg de Westland speler “slechts” een technische fout in plaats van een diskwalificerende fout ! Dit alles deed de das om voor de U16-2 : de “upper cut” was uitgedeeld en de U16-2 kwam niet meer in zijn spel. Westland Stars merkte dat en kon hierdoor eenvoudig weglopen van de U16-2 met een grote nederlaag als gevolg. Om nog wat meer zout in de wond te wrijven presteerde de Westland Stars coach het om de speler die een technische fout had gekregen toch weer gewoon in de 4e periode in te zetten, zo geef je zeker als coach het goed voorbeeld! Enfin een wedstrijd die we maar gauw vergeten moeten. Gelukkig werd de nare smaak van deze wedstrijd weggespoeld door de verrassende mededeling dat de U16-2 toch “gewoon” kampioen is geworden! De nummer 1 in de competitie BV Alphia deed mee met verlies van rechten, dus werd nummer 2 in de competitie alsnog kampioen! Eind goed al goed: Pieter, Roy, Philip, Mark, Dennis, Jeroen, Rogier, Mitch, Esteban, Vince, Tugay en Daan hebben een prima prestatie neergezet door te laten zien dat je binnnen een jaar tijd heus wel een hecht team kan formeren, als je maar veel enthousiasme en inzet toont: Van harte met het kampioenschap, jullie hebben het verdiend!

[img]/img/nieuws/U16-2 kampioen.jpg[/img]
[i]JU16-2 kampioen tweede klasse regio seizoen 2007-2008[/i]