Het was zaterdag in de Bloemerdhal een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft konden we niet goed in ons spel komen. We waren beter maar konden geen afstand nemen van AMJV. De ruststand, 41 – 37, was niet in verhouding met het spelbeeld. Net als vorige week werd er te veel gezocht naar de juiste spelletjes. Uit nood werd er dan maar naar een 1 tegen 1 spelletje geschakeld, en daar ligt nou juist niet onze kracht.
Wat was er aan de hand, allemaal aan de buikloop, vriendinnen op de tribune, nerveus omdat Tim jarig was en een traktatie had meegenomen voor na de wedstrijd? Geen idee. De passing was te traag, er werd niet of nauwelijks bewogen en ook verdedigend werd er veel te afwachtend gespeeld. Het leek alsof sommige spelers heel ergens anders speelden dan in de Bloemerdhal…
De coaches moesten er ook even over nadenken. Hoe gaan we iedereen weer op aarde terug krijgen? Koude douche? Nee, dat was toch niet nodig. In de rust bleek dat het team goed begreep waar het fout ging. Er werd unaniem besloten dat even recht te gaan zetten.
Het tempo ging dus fors omhoog, er werd “gesprint” in plaats van “gelopen” en, zeer belangrijk, de verdediging werd scherper. We laten zien wie we zijn. Met mooie aanvallen en een paar knappe assists schudden we het publiek wakker. Ja, op deze manier komen ze de volgende keer weer kijken. AMJV kon hier niet tegenop. Resultaat, een knap derde kwart dat met 32 – 11 werd gewonnen en waarin de wedstrijd werd beslist.
In het vierde kwart probeerden we de wedstrijd te controleren. We schakelden weer een tandje terug en probeerden met degelijk spel de ruime voorsprong te behouden. Ook dat moeten we leren want lange aanvallen (en op balbezit) spelen blijkt voor een aantal spelers toch wel erg moeilijk. Natuurlijk winnen we het kwart (21 – 18) maar het is allemaal minder overtuigend.

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 2, Vincent Antes 14, Tomas Breel 26, Boris Crama 10, Tim Heshusius 14, Raoul Koopmans 19, Jeroen Vos 6, Michiel van Zwieten 3.

De volgende dag spelen de jonkies Vincent, Tim en Boris met de regioselectie weer twee volledige wedstrijden. Resultaat, alle drie geselecteerd voor het rayonteam selectie 1994. Jongens van harte gefeliciteerd!