De uitwedstrijd tegen Mosquito’s was door verschillende scheidsrechterlijke dwalingen anders afgelopen dan de meiden bolwerk zich hadden voorgesteld. In de thuiswedstrijd werd orde op zaken gesteld en behaalde het meisjes bolwerkteam een eenvoudige overwinning: 76-55.

Mosquito’s beschikt niet over veel lengte en dat was precies waar Maxime Essenstam over beschikte. Na haar sterke optreden van afgelopen week, greep zij ook deze week de kansen aan om haar stijgende lijn te onderstrepen. Na een seizoen met verschillende “groei” blessures lijkt zij zo vlak voor de play offs op schema te liggen. Zowel in de eerste helft als ook aan het begin van de tweede helft zorgde zij er bijna solo voor dat Mosquito’s geen illusies behoefde te hebben voor een mogelijke overwinning. Overigens geldt voor het bolwerkteam bij uitstek dit jaar dat er zoveel scorend vermogen in het team zit, dat coach Kallenberg toch vooral te maken heeft met een luxe-probleem. Nadat in de eerste periode al een eerste voorsprong was gepakt en Lara Moerer het team op 24-15 had gezet, liep het verschil tussen de beide team langzaam maar gestaag op tot 37-23 bij rust. In de eerste helft was het vooral Tammie van Biemen die opvallend speelde en zowel in de rebound als in de scores zich nadrukkelijk meldde en vandaar haar eerste ‘double-double’ realiseerde.
Mosquito’s leek zich al vrij snel neer te leggen bij de nederlaag, want het drong ook in de tweede helft niet echt aan. Dat gaf coach Kallenberg ook de gelegenheid om flink door te wisselen en zo maakte ook Jillian Tjok a San haar debuut in de MU18 en deed dat zeer verdienstelijk. Vooralsnog nog even spelend met de handrem op haar snelheid, durfde zij die toch meer en meer te gaan gebruiken. Aan het eind van de derde periode liep het verschil al langzaam op naar de 20 punten (58-42) en dit verschil werd in de vierde periode gerealiseerd, toen vooral ook Rosanne Kruithof en Tammie van Biemen voor de scores tekenden, tot een 76-55 eindstand.
Scores: Maxime Essenstam (27), Rosanne Kruithof (16), Tammie van Biemen (10, 12 reb), Willeke Bruins (10), Willemijn Kallenberg (5), Lara Moerer (4), Ella Tijssen (4)