Het was zaterdag ouderwets genieten van de dadendrang van de U16-2. Het trainingswerk van Edmar, Jefferson en Ramon en het nog steeds groeiende enthousiasme en wilskracht van de spelers ondeling (weer: volle bak: 12 man op de bank !) hebben ervoor gezorgd dat de U16-2 er nu heel anders voor staat dan aan het begin van het seizoen. Vandaag gooide de coach ook nog een tactisch “sausje” over de ploeg heen: ouderwetse ijshockey-wissels moesten meer speeltijd voor de spelers garanderen. Dit pakte prima uit; starters Pieter, Roy, Philip, Vince en Dennis lieten al gauw zien wie er vandaag wilde winnen, Voorburg werd goed onder druk gezet en dat kostte Voorburg veel energie, daarna namen Mark, Esteban, Rogier, Daan en Mitch het stokje over en de taktiek bleek langzaam aan te werken; Voorburg bleef wel bij maar dit ging ten koste van veel persoonlijke fouten , 1 speler mocht zelfs al na de 2e periode gaan douchen! Bij rust stond het pas 37 – 27, meer een gevolg van het feit dat wij veel layups niet goed afrondden. De mentale tik werd in de 3e periode uitgedeeld. In een iets andere samenstelling, aangevuld met Jeroen en Tugay, maar met dezelfde taktiek werd Voorburg in deze periode onder de voet gelopen: een 35-7 (!) run zorgde ervoor dat we al snel de wedstrijd “in the pocket” hadden! De 4e periode werd gebruikt om ook het publiek te vermaken, een mislukte threesixty van Esteban, maar een gelukte driepunter van Mitch zorgden voor de eindstand stand van 95 – 50 en weer werd een record gevestigd: zowel in eindscore als in puntenverschil ! De U16-2 verdiende vandaag een dik compliment voor de wijze waarop gespeeld en vooral verdedigd werd en een extra compliment verdienden vandaag Tugay, Mitch en Rogier. Jullie lieten zien heel goed mee te kunnen met dit team als jullie maar hard blijven werken ……

[i]Scores:[/i] Esteban 33, Mark 11, Daan 9, Roy 8, Vince 7, Pieter en Dennis 6, Rogier 5, Philip 4, Mitch 3 en Tugay 2.

[img]/img/nieuws/JU16-2.jpg[/img]