U14-2 blijft winnen ondanks felle tegenstand van Jumpers: 90-53.
Op de uitslag afgaand leek het een simpele overwinning voor de U14-2, maar dat was het zeker niet. Jumpers, slechts met 5 spelers afgereisd naar de Bloemerd, liet de eerste periode zien veel feller de wedstrijd in te gaan dan de U14-2, die er “misschien” vanuit gingen dat door die 5 man het een makkie zou worden, mooi niet U14-2! Dankzij Mike en de U12-1-ers Jeroen en Mady bleven wij in die periode nog bij, maar moesten we na de 1e periode wel vaststellen dat Jumpers deze gewonnen had met 16-18 ! OK, van onze kant waren er ook excuses; Isaiah, onze eerste guard was er niet vanwege familieverplichtingen, Robin en Marco waren niet geheel fit en Tycho – onze 2e guard – had al een wedstrijd achter de rug en liep later in de wedstrijd een blessure op, maar dat neemt niet weg dat we – normaal gezien – de eerste periode ook hadden moeten winnen. In de 2e periode sloeg de vermoeidheid bij Jumpers wel toe, de dribbelaars dribbelden teveel en toen liet de U14-2 ook zien dat het wel heel goed kan basketballen; i.p.v. dribbelen werd (gelukkig) weer gekozen voor de pass en hierdoor konden we vaak op de break spelen of was Mike wel in de buurt om de bal (steeds mooier, nog effe en dan gaat deze 12-jarige knul dunken !!) erin te gooien. De U14-2ers gingen nu ook wat feller spelen, zeker een gevolg van Jeroen en Mady die het voortouw namen in de strijd, Mark en Luuk verweerden zich beter, Alberto sneed vaker door de verdediging en Marco kreeg meer vat op zijn tegenstander en kon daardoor beter helpen met het opzetten van de aanval. Met rust stond het 39-25 en het “geblaf” van de coach werd gelukkig minder. In de 3e periode bleek dat Robin helemaal genezen was en maakte een paar prima fastbreak-ballen, er werd nu goed gekeken naar de vrije man en de U14-2 liet in die periode zien dit samenspel perfect te beheersen. Wel moet gezegd worden dat Jumpers één van zijn spelers met 5 fouten naar de kant zag verdwijnen en Jumpers steeds moeilijker het tempo kon bijhouden. Via 66-43 werd het uiteindelijk 90-53, toch nog 27 punten verchil. Het ziet ernaar uit dat DAS nog het enige team is die de U14-2 “een voet dwars kan zetten”. Eerst volgende week nog Jump en dan mogen we op 29 februari daar aantreden tegen de concurrent uit Delft.

[i]Scores:[/i] Mike 46!, Robin 18, Alberto 11, Tycho, Mark en Jeroen 4, Luuk 2 en Marco 1.