Basketbal is voor de U16-2 weer helemaal leuk ! Tijden en tegenstanders veranderen en daar profiteert de U16-2 prima van. Werd de eerste thuiswedstrijd net met een paar puntjes verloren, dit keer liet de U16-2 het, bij voorbaat, niet zo ver komen en sprintte in het begin snel van zijn tegenstander weg. De vooruitgang in het samenspel van de U16-2 is goed merkbaar, er wordt meer naar elkaar gekeken (alhoewel het bij elkaar “blokjes” zetten wel beter mag worden uitgevoerd, heren…), aangespeeld en ook gescoord. Hadden we niet zo slordig omgegaan met onze kansen, dan was de 100 zeker haalbaar. De U16-2 toont weer spelplezier en dat je dan ook nog wint is mooi meegenomen ! In veel dingen moest de coach zijn team vandaag een compliment geven maar het beste compliment was toch wel in de 3e en 4e periode: het verdedigen. Springers kreeg het steeds moeilijker met scoren, zodat de U16-2, eigenlijk, heel eenvoudig kon weglopen. Vince, Dennis, en Mark deden voortreffelijk werk door de zeer snelle guard af te stoppen. Daan, Rogier, Pieter, Tugay en Roy deden hun werk onder de borden prima en gaven de help side in de verdediging en Jeroen , Mitch, Philip en Esteban liepen constant op de break en konden nauwelijks afgestopt worden. Alles lukte; twee hele mooie layups van Dennis en Mark, een “alley oop” van Mitch (jawel) en als toetje een “wil jij de bal ?” spelletje van Daan, de eindstand werd uiteindelijk 73- 38, de beste wedstrijd van de U16-2 tot dusver. Volgende week komt een bekende tegenstander naar Leiderdorp: Westland Stars, we zijn benieuwd …..
[i]Scores:[/i] Esteban 35, Roy 9, Daan 7, Philip 5, Dennis, Mitch en Jeroen 4, Rogier en Mark 2 en Vince 1.