U16-2 krijgt lesje in wilskracht: 72-65 verlies bij Zoebas
De U16-2 had deze wedstrijd zich heel anders voorgesteld. “Thuis dik van ze gewonnen”, DIT moest een makkie worden, DUS niet ! Het begon al in de eerste periode; de basis vijf vandaag: Mark, Pieter, Daan, Esteban en Vince verloren veel duels in het begin, zodat Zoebas vlot van ons wegliep, wissels in die eerste periode brachten geen verbetering en de eerste periode was duidelijk voor Zoebas: 22 – 12. Even leek het in de 2e periode goed te gaan, via Roy en Esteban werd de aansluiting gemaakt; in de 3e minuut stond het 22 -19, nu zou het wel goed komen dacht de U16-2. Helaas Zoebas gooide er nog een schep wilskracht bovenop en de U16-2 stond erbij en keer ernaar: aan het einde van de 2e periode stond het 43-30, het verschil was nu zelfs groter ! In de 3e periode was de U16-2 nog steeds niet wakker, zelfs niet door 2 irritante provocerende Zoebas-aanhangers, Zoebas maakte daar gretig gebruik van, ze liepen naar een 63-45 tussenstand na de 3e periode, gezien het vertoonde spel van de U16-2 zou dit niet meer ingelopen worden, toch ? Het moet gezegd worden; de coach had het niet meer verwacht, maar de U16-2 ging er nu wel voor werken; Pieter, Daan, Roy, Esteban en Dennis wonnen nu eindelijk wel hun duels en gooiden nu de ballen er wel (normaal) in en ziedaar in de 8e minuut stond het 70-65, zou dan toch alles goed komen ? Nee, helaas niet, we gingen de laatste 2 minuten te gehaast spelen en misten daardoor de kans om langszij te komen, Zoebas won uiteindelijk met 72-65.
Over 2 weken spelen we de laatste wedstrijd tegen MSV, ik verwacht dan toch wel een heel ander U16-2 binnen de lijnen als tegen Zoebas …….

[i]Scores;[/i] Esteban 29, Daan 14, Roy en Pieter 7, Vince 5 en Dennis 3