Vooraf was Zoebas de ongeslagen koploper en helaas, dat bleven ze na de onmoeting in Leiderdorp ook. In de eerste periode legde Zoebas de basis voor hun eindoverwinning, de basis vijf: Mike, Luuk, Marco, Isaiah en Robin deden hun best, maar de Zoetermeerders waren toch echt een kop groter onder de basket en we zijn nog niet professioneel genoeg om die lange mannen goed uit te boxen, ook hadden zij nogal wat steals, doordat wij in de eerste periode slordig passten, zodat Zoebas door deze verschillen winnend de eerste periode kon afsluiten met 8 – 17. De BVL spelers met bankspelers Jeroen en een debuterende Mady kregen de opdracht om in de 2e periode eerder druk te zetten op hun tegenstander en zowaar de wedstrijd verliep veel beter voor ons, de lange spelers van Zoebas hadden veel meer moeite met de felle manier van verdedigen en vooral Mady en Jeroen lieten zien goed mee te kunnen komen in deze leeftijdsklasse; zij hadden veel rebounds en dat is, gezien hun lengte, zeer opmerkelijk. Met het kleine team: Luuk, Marco, IsaiahIsaiah, Jeroen en Mady stoorden wij hun spel veel eerder en dat zorgde er in ieder geval voor dat Zoebas niet kon uitlopen; na de 2e periode stond het 18-29. Er was nog niets verloren. In de 3e periode gooiden we in de verdediging een schepje erboven op en Mike, Luuk, Marco, Isaiah en Robin kregen hierdoor veel breaks, maar … dan moeten we ze wel erin gooien en dat lukte op de één of andere manier niet, in plaats van dat we inliepen, bleef het verschil gelijk en dat gaf Zoebas vertrouwen voor de 4e periode : 26-37. We probeerden het nog wel in de 4e periode om de felle manier van verdedigen voort te zetten, maar ook in de die periode gingen er van onze kant teveel ballen mis, terwijl Zoebas ze er wel wist in te gooien, waardoor zij vrij eenvoudig de wedstrijd wisten te winnen: 40-53. Jammer, maar in ieder geval hebben we een betere prestatie verricht dan destijds de heenwedstrijd. Zoebas terecht de kampioen, dus moeten wij de komende 2 wedstrijden ons concentreren om de 2e plek vast te houden, gaat ons zeker lukken, nietwaar: Mike, Mark, Luuk, Robin, Marco, Isaiah, Tycho, Alberto, Jeroen EN Mady ?

[i]Scores:[/i] Mike 22, Marco en Robin 5, Isaiah, Luuk, Tycho en Mady 2