In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft stond nog slechts de spreekwoordelijke eer op het spel in de topper Lokomotief U18 tegen de nummer 2 Amazone Leidsche Rijn U18. Deze topper werd toch een beetje een kat en muis spel omdat het kwaliteitsverschil tussen de beide teams te groot was. Lokomotief won afgetekend: 92 – 59.

De wedstrijd werd overigens door Zera Butter aangegrepen om weer een nieuw record neer te zetten. Zij etaleerde nog eens haar kwaliteiten door een quatre-double (26 punt; 11 reb; 13 int; 11 ass) neer te zetten. Zowel aanvallend als verdedigend was zij vele klassen beter dan haar tegenstrevers. Daarmee compenseerde zij ruimschoots de afwezigheid van vier speelsters, omdat nog altijd Maxime Essenstam, Chanel Oschmann, Richelle v.d. Keijl en Sigourney Lionar afwezig waren door blessures. Toen ook Lara Moerer zich nog in de eerste periode bij een gevecht om de bal blesseerde, leken de personele problemen voor de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen behoorlijk toe te nemen. Vooral in de centerposities was het team nu kwetsbaar. Dat werd zichtbaar in de tweede periode toen Amazone door vooral scores van Olya van Poppel en Robin Clemens de achterstand van 33-15 kon terugbrengen tot 39-32 bij rust. Aanvallend werden er bij het bolwerk op dat moment te gehaaste keuzes gemaakt, waardoor de Amazones gemakkelijke fastbreaks konden lopen, en ook verdedigend was het vooral inside te slap, waardoor de Utrechtsen te dicht onder de basket konden komen. Tot die laatste minuten in de tweede periode, was er eigenlijk nog geen vuiltje aan de lucht geweest voor Lokomotief. Reeds in de eerste periode werd een regelmatige voorsprong opgebouwd (25-12) en deze werd uitgebouwd tot 33-15.
De duidelijke taal in de rust werd goed opgepakt door de Bolwerkmeiden. Willeke Bruins gaf het startsignaal met een verre driepunter (44-36). Toen werd de Lokomotief gestart en denderde de trein over Amazone heen. Rosanne Kruithof, Willeke Bruins en Zera Butter fungeerden als scherprechters en in vijf minuten tijd werd de wedstrijd beslist (62-37). Rosanne Kruithof speelde een prima wedstrijd en ook Kirsten Siera kwam aanvallend weer goed uit de voeten met enkele karakteristieke drives. Vanaf het begin van de vierde periode (65-43) werd er nog wel even aangezet en was het vooral Willeke Bruins die aanvallend afrondde. Het werd uiteindelijk afgetekend 92-59.
Scores: Zera Butter (26), Willeke Bruins (19), Rosanne Kruithof (14), Willemijn Kallenberg (12, 11 ass), Kirsten Siera (10), Tammie van Biemen (5), Ella Tijssen (3), Lara Moerer (3).