In de tweede wedstrijd van dit weekeinde stelde het meisjes bolwerkteam MU18 in een rechtstreeks confrontatie met Amazone Leidsche Rijn in Utrecht de eerste plaats in de najaarscompetitie veilig. Met opvallend gemak bleek Lokomotief veruit sterker dan de Utrechtsen.

De wedstrijd tussen Amazone en Lokomotief had als inzet een eerste plaats in de najaarscompetitie. Beide teams zijn al geplaatst voor de Elite A competitie en dus was de inzet vooral de spreekwoordelijke eer.
Ook nu miste het bolwerkteam veel speelsters. Eigenlijk was de hele centerlinie (met Maxime Essenstam, Richelle v.d. Keijl, Sigourney Lionar en Esther van der Veer) afwezig, terwijl coach Ton Kallenberg ook nog rekening moest houden met een licht geblesseerde Zera Butter en de nog zieke Willeke Bruins. Het was dus zaak om de wedstrijd snel op slot te gooien en dat gebeurde ook.
Zera Butter zette in de eerste periode even aan en omdat de Utrechtse verdediging veel te traag was, bestond er na de eerste periode al geen twijfel meer over wie deze wedstrijd zou gaan winnen (12-28). Nog tot halverwege de tweede periode werd er vol gas gegeven (18-40), waarna bewust het tempo aan de kant van het bolwerk naar beneden werd gedraaid. Immers de blessurelijst was al lang genoeg en dus, werd er eigenlijk risicoloos gefreewheeld naar zowel de rust (26-40) als ook de derde periode (33-49). In de vierde periode hielden beide teams het voor gezien, waardoor het voor het publiek nog een hele ‘uitzit’ was om de wedstrijd tot het eind toe te volgen: 45-63.
Ton Kallenberg na afloop: “Prettig om te zien dat de meiden zich na de nederlaag van gisteren zo goed hebben hersteld. We hadden nu aan 15 minuten basketbal genoeg om de winst veilig te stellen.”

Scores: Zera Butter (21), Willemijn Kallenberg (13), Ella Tijssen (8), Kirsten Siera (6), Tammie van Biemen (5), Lara Moerer (5), Rosanne Kruithof (4), Willeke Bruins (2)