Zondag was bolwerk Waterland (een selectie van Early Bird, Probuild Lions en AMVJ) de tegenstander van JU16-1. Achteraf was het een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft werd er matig gespeeld. De passing was zwak en de verdediging was mat. Het leek alsof iedereen “een griep” onder de leden had. We speelden té afwachtend. De overgang van verdediging naar aanval was niet alleen slordig, hij was bovendien ook traag. Dat zijn we van “ons” team niet gewend. Er ontstond een moeizame wedstrijd. Ook Waterland leek niet “los” te komen. Want, ondanks ons matige spel stonden ze bij rust toch “slechts” 10 punten voor (23 – 33).
In de rust werd het team door de coaches Edmar en Paul wakker geschud. Op de trainingen werd er de afgelopen week juist goed, hard gewerkt. We lieten een stijgende lijn zien. Dat moet toch ook in de wedstrijden kunnen…
Na rust leek er een ander BVL te staan. De felheid was terug. Er werd geknokt en, niet onbelangrijk, de passing en afronding begon op een beter niveau te komen. We scoorden binnen drie minuten 9 punten, tegen 2 van Waterland. Het gat was gedicht. We stonden nog 3 punten achter, er ontstond een echte wedstrijd. Waterland kreeg het moeilijk, eindelijk kwam BVL in z’n spel. We profiteerden van wat irritaties bij Waterland en kwamen zelfs een puntje voor. Het derde kwart wonnen we uiteindelijk met 25 – 15, dus gingen we met een gelijke stand (48 – 48) aan het vierde kwart beginnen. De eerste 5 minuten speelde Waterland slimmer, meer ervaren. Ze zochten de zwakke plekken in onze verdediging, en scoorden bijna 100% via een aantal lay-ups. Na vijf minuten in het vierde kwart stonden we weer met 10 punten achter (52 – 62). Maar we waren in staat toch weer terug te krabbelen. Vanuit een gesloten verdediging en met een aantal goede fastbreaks kwamen we weer terug in de wedstrijd. De spanning was te snijden. In de negende minuut was de stand 66 – 67! De laatste minuut konden we de wedstrijd helaas niet naar ons toe trekken. We leden ongelukkig balverlies, Waterland liep uit naar drie en vijf punten verschil. Door snel fouten te maken hoopten we nog in de resterende tijd terug te komen. Het mocht niet baten. Waterland won met 66 – 73.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 6, Tomas Breel 18, Esteban Alba Camargo 15, Boris Crama 4, Tim Heshusius 4, Raoul Koopmans 4, Jeroen Vos 4, Michiel van Zwieten 11.