Zaterdag ging de U16-selectie richting Heiloo. Door een wijziging in het wedstrijdprogramma was het tijdstip van de wedstrijd twee uur eerder dan bij aanvang van de competitie was gepland. Teams en spelers waren door de basketbalbond goed geïnformeerd, de scheidsrechters waren echter spoorloos. Om toch een wedstrijd te kunnen spelen, werden er snel twee scheidsrechters opgetrommeld. Zo kwam het dat BVL naast de 11 spelers ook een scheidsrechter binnen de lijnen had. Bedankt Hans (Kallenberg)!
De wedstrijd werd in het eerste kwart gewonnen. Aanvallend begonnen we sterk. De balcirculatie was goed en er werd zeer redelijk afgerond. Flashing Heiloo kon ons niet bijhouden. Na vier minuten stond het 9 – 2. Na een time-out werd het tempo nog wat opgeschroefd. Goede rebounds, direct gevolgd door goed uitgevoerde fast-breaks zorgde voor een tussenstand van 29 – 9 na 10 minuten speeltijd.
Het tweede kwart speelden we minder georganiseerd. Vooral verdedigend lieten we wat steekjes vallen. Niet iedereen was bij de les. Kennelijk was het in het eerste kwart te gemakkelijk gegaan. Er werd wat doorgewisseld. Zoeken naar spelers die het spel weer op gang brengen. Na een minuut of vier begon het aanvallend weer op gang te komen. Een 10 – 0 run tussen de derde en zesde minuut hield Flashing Heiloo goed op afstand. De laatste minuten van het tweede kwart werd er zwak verdedigd. Heiloo liep nog wat in, we wonnen het kwart met 20 – 15. Ruststand 49 – 24.
Het derde kwart was een kopie van het tweede kwart. Door minder goed te verdedigen, namen we niet veel meer afstand. Aan de andere kant, in de aanval bleven we aardig in ons ritme. Flashing Heiloo had veel fouten nodig om ons af te stoppen. We wonnen het kwart met 23 – 18.
Het vierde kwart wilden we nogmaals voluit laten zien wat we konden. De coaches, Edmar en Paul, eisten een betere verdediging. We wilden een groter verschil op het scorebord. Flashing Heiloo was moegestreden. Bovendien begon hun foutenlast nu echt z’n tol te eisen. Al snel verdwenen hun beste spelers met 5 fouten naar de kant. Heiloo scoorde slechts 3 punten in het laatste kwart, wij 16. Einduitslag 88 – 45.

Na afloop wordt de wedstrijd nog even besproken. We missen nog veel schoten. Op de training wordt er veel aandacht aan besteed en daar is duidelijk een vooruitgang te zien. De schotkeuze was over het algemeen niet slecht. Sta je vrij rond de bucket, dan mag (moet) het schot gewoon genomen worden. Het team had veel minder turn-overs (balverlies waardoor de bal direct naar de tegenstander gaat) dan in de vorige wedstrijd tegen Waterland. Dat heeft deels met de tegenstander te maken, maar er werd ook meer gecontroleerd gespeeld. De laatste weken trainen we een aantal aanvalspatronen. In de wedstrijd gaat het opzetten van een dergelijk patroon nog niet altijd goed. We moeten dan snel omschakelen naar een andere optie, niet blijven wachten tot iedereen wél op z’n plek staat. De stijgende lijn die we op de trainingen zien, zet zich nu ook in de wedstrijden door.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 5, Tomas Breel 28, Esteban Alba Camargo 7, Boris Crama 11, Tim Heshusius 12, Bas Kallenberg 2, Raoul Koopmans 12, Jeroen Vos 10, Michiel van Zwieten 1.