Slechts een periode had het meisjes bolwerkteam nodig in de wedstrijd tegen BV Hoofddorp om het verschil te maken. Het was dit keer echter wel de laatste periode waarin het verschil werd gemaakt. Hoofddorp kon lang bijblijven, maar moest uiteindelijk toch Lokomotief voor laten gaan: 43-62.

De blessurelijst van het meisjes bolwerkteam U18 is nog altijd groot. Elke blessure heeft weer een andere achtergrond, maar feit is wel dat het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen al enkele weken “met de handrem erop” speelt. Zo ook in de wedstrijd tegen BV Hoofddorp U20. Sigourney Lionar, Maxime Essenstam en Chanel Oschmann speelden niet; terwijl zowel Willemijn Kallenberg als Zera Butter slechts zeer beperkt werden gebruikt in deze wedstrijd.
Het bolwerkteam startte traag en liet Hoofddorp te vaak en te gemakkelijk inside insnijden waardoor zij gemakkelijk aan enkele scores kwamen. Ook aanvallend gaf eigenlijk niemand thuis. Te veel werden moeilijke opties gekozen in plaats van de open kansen gemakkelijker af te ronden. Via 11-11 leidde Hoofddorp aan het eind van de eerste periode met 15-11 en liep zelfs uit naar een 21-11 voorsprong. Waar Lokomotief nog teveel vertrouwde op de score-inbreng van Zera Butter, speelde Hoofddorp vrijuit via enkele aardige drives van jeugd-international Maxime Broekhof. Na een time-out van het bolwerk, kwam de bezieling in het spel terug en werden langzaam aan de duimschroeven aangedraaid. Richelle van der Keijl nam het initiatief en bracht de teams bij rust weer op gelijke hoogte (30-30).
In de derde periode speelde beide teams gelijk op en hoewel het in de stand nog niet zichtbaar was, ontstonden wel de eerste haarscheurtjes in de verdediging van Hoofddorp, die deze wedstrijd onder leiding van de gelegenheidscoach Linda Voerman (ook coach van het Noord Holland rayonteam) speelden. Rosanne Kruithof zette Lokomotief op een 40-41 voorsprong aan het eind van de derde periode en toen Willeke Bruins de vierde periode opende met een driepunter, werd de jacht op de winst pas echt geopend. Met Willemijn Kallenberg enkele minuten in het veld, was de balans in het team optimaal en liep het verschil heel snel op (van 43-46 naar 43-56) en was de wedstrijd beslist. De goed spelende Tammie van Biemen bepaalde de eindstand op 43-62.
Ondanks dat het bolwerkteam wat meer moeite met Hoofddorp had, dan verwacht, was coach Kallenberg na afloop wel tevreden: “We spelen deze weken bijna elk weekeinde twee wedstrijden, dus dan is het voor de meiden moeilijk om er iedere keer ook echt te moeten staan. Daarnaast is de samenstelling van het team steeds wisselend, waardoor ook de balans iedere keer even moet worden gezocht. Waar ik vandaag vooral tevreden over ben is het spel van Richelle van der Keijl. Zij scoorde haar eerste ‘double-double’ van het seizoen en ze laat dus zien dat ze groeit. Ook in het spel van Tammie van Biemen zag ik de positieve ontwikkeling in terug. De agressiviteit en reboundgevechten komen er steeds meer uit.”
Scores: Richelle van der Keijl (13 p, 18 reb); Zera Butter (13); Rosanne Kruithof (9), Willeke Bruins (7), Kirsten Siera (6), Tammie van Biemen (5), Ella Tijssen (4), Lara Moerer (3), Willemijn Kallenberg (2).

De tweede wedstrijd van het weekeinde was tegen de selectie van het Rayon West. Op zich een aardige wedstrijd, omdat veel speelsters van het bolwerk ook in het rayonteam spelen. Vandaar dat het een veredeld “onderling” partijtje was. Bij het bolwerkteam maakten Frenkie Wensveen en Pleun Rietbroek een verdienstelijk debuut in de ‘hoofdmacht’. Via 13-20 en 29-29 leidde het bolwerkteam bij rust met 32-39. Het rayonteam probeerde wel dichterbij te komen, maar benutte te weinig de mogelijkheden die er soms toch ook wel werden gegeven. Vooral wanneer Jamailah Adams aan de kant zat, was het rayonteam machteloos en moest coach Nike Hartlief toekijken hoe Lokomotief verder uitliep van 49-56 naar 50-74. Via Adams en (bolwerkspeelster) Esther van der Veer kon het rayonteam de schade beperken tot 64-82.
Scores: Lara Moerer (17), Willemijn Kallenberg (17), Rosanne Kruithof (10), Willeke Bruins (7), Kirsten Siera (7), Zera Butter (7), Ella Tijssen (6), Christine van Langerak (4), Frenkie Wensveen (2), Richelle v.d. Keijl (2), Anouk Nijman (2)