Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben wordt nu al duidelijk dat de MU16 te laag zijn in gedeeld in deze competitie.
Voorgaande 2 uitwedstrijden(tegen Jump en Dunkinn) werd de tegenstander ruim gedubbeld en ook nu weer werd Grasshoppers 3 van het veld geveegd.
Bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen kwam Grasshoppers 3 op bezoek. Een altijd sterke en geduchte tegenstander die het fysieke niet uit de weg gaat en meestal over voldoende basketballfundamentals beschikt.
In het eerste kwart werd meteen al duidelijk dat de BVL meiden niets te zoeken hebben in de 2e klasse getuige de 21-2 eindstand van het kwart. Grasshoppers kwam er totaal niet aan te pas.
Vlot aanvalsspel werd afgewisseld met een scherpe verdediging en ook in het tweede kwart werd makkelijk en vlot gescoord. Maar omdat BVL in dat kwart wat verzwakte en de scherpte er wat te snel van af ging wist Grasshoppers wat terug te doen.
De ruststand van 39-12 had veel hoger kunnen uitvallen als de BVL meiden ook een aantal makkelijke scores er in hadden gegooid en niet zo slordig met hun passes waren om gegaan. Regelmatig belandde de pass tegen een hand van de tegenstandster waardoor een goed lopende aanval onderbroken werd anders hadden de dames met de rust al op 50 of meer kunnen staan.
Waarschijnlijk heeft coach Joris Zandbergen ze dit in de rust ook duidelijk gemaakt. De pass was beter verzorgd en ook werden de scores nu wel goed afgerond. Grasshoppers kwam in het derde kwart niet meer aan normaal aanvalsspel toe getuige hun 4 scores in dat kwart 71-16.
In het laatste kwart werd flink doorgetrokken om de 100 score alsnog te halen maar conditie en concentratie braken het team een beetje op. De wedstrijd werd simpel uitgespeeld en gemakkelijk gewonnen.
Duidelijk zichtbaar is dat de meisjes U16 de laatste weken erg veel progressie hebben doorgemaakt, iedere speelster heeft een flinke stap qua niveau vooruit gemaakt en nieuwe speelsters werden goed opgenomen in het team maar de echte wedstrijden zullen pas na de feestdagen gaan plaats vinden als de dames in de 1e klasse kunnen gaan spelen.
Eindstand 91-28
Volgende week thuis tegen BS Leiden kunnen de meiden hun eerste plaats definitief veilig stellen.

[i]Scores BVL:[/i] Rebecca 16, Lidwien 15, Tessa 14, Cheyenne 14, Lotte 12, Clotide 10, Sandra 4, Ashley 4, Amelia 2